Delegaţie a Municipalităţii Suzhou, în vizită la Centrul de Medicină Tradiţională Chineză din Tulcea

O delegaţie a Municipalităţii Suzhou, condusă de Zhou Weiqiang, preşedintele Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez, Comitetul Suzhou, s-a aflat în vizită la Tulcea, fiind primită de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Mergeani.

Din delegaţie au mai făcut parte Jin Jianli, secretarul general al Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez, Comitetul Suzhou, Chen Binhua, director al Comitetului de Afaceri Juridice şi Sociale al aceleiaşi conferinţe, Qian Jinquan, director general adjunct al Departamentului Financiar Municipal Suzhou şi Liu Lu, director general adjunct al Departamentului Comercial Municipal Suzhou.

Cu acest prilej, delegaţia chineză a vizitat Centrul de Medicină Tradiţională Chineză de pe strada Mahmudiei, unul dintre cele mai frumoase proiecte realizate în cadrul cooperării Tulcea-Suzhou şi deschis ca urmare a semnării unui protocol comun, în 2012, între Spitalul Municipal din Suzhou, Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea şi Centrul Medical C&T Tulcea.

„Sunt încântat de faptul că o relaţie parafată în urmă cu 23 ani a evoluat atât de frumos şi a adus, de-a lungul timpului beneficii concrete de ambele părţi. Am început prin a discuta despre o serie de schimburi economice şi comerciale identificând, astfel, posibilitatea cooperării în domeniile economic, tehnico-ştiinţific, cultural, sport, sănătate, învăţământ.

- Articolul continua mai jos-

Pe parcursul anilor au existat schimburi de experienţă, care au contribuit în bună măsură la adâncirea relaţiilor de colaborare şi la identificarea unor noi domenii de activitate, în care cooperarea este posibilă în beneficiul ambelor regiuni.

Îmi exprim speranţa că vom reuşi să dezvoltăm şi pe viitor proiecte frumoase şi vom pune în valoare acest parteneriat extrem de important atât pentru partea română, cât şi pentru partea chineză. Vă mulţumim pentru că ne-aţi onorat cu vizita dumneavoastră şi sperăm ca şi această întâlnire să fie fructuoasă în ceea ce priveşte cooperarea economică”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Dumitru Mergeani.

*

În anul 2012, s-a conturat posibilitatea realizării unei cooperări în domeniul medical. Astfel, în luna septembrie 2012, s-a semnat Protocolul de Colaborare dintre Consiliul Judeţean Tulcea şi Spitalul Municipal Suzhou, Protocol ce a presupus un schimb de experienţă între Spitalul Municipal Suzhou (China), Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea şi SC Medical Center Tulcea. Ceremonia de semnare a avut loc la Tulcea, în prezenţa Excelenţei Sale domnul Su Yanwen, Consulul General al Republicii Populare Chineze la Constanţa.

Derularea efectivă a Protocolului a început în luna ianuarie a anului 2013 , când o delegaţie formată din personal medical tulcean a plecat în China pentru specializare în medicină tradiţională chineză. Prin derularea acestui proiect, România a intrat în lista ţărilor care beneficiază de experienţa medicilor chinezi, discipoli ai Şcolii medicale Wu, judeţul nostru fiind primul din ţară care a iniţiat un asemenea demers.

Pe data de 25 septembrie 2013, a fost inaugurat la Tulcea Centrul Medical C&T , în cadrul căruia activează echipa care a beneficiat de stagiul de pregătire în China, la ceremonia de inaugurare participând Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucureşti – doamna HUO Yuzhen.

- Articolul continua mai jos-

Pe data de 6 iulie 2016, a fost semnat la Tulcea un Protocol pentru consolidarea cooperării existente între Spitalul de Medicină Tradiţională Chineză din Suzhou şi Centrul Medical C&T din Tulcea, potrivit căruia în luna septembrie 2016, la Centru s-a desfăşurat o misiune de asistenţă şi formare coordonată de doi medici specialişti în Acupunctură – Dr. Jiang Yawen şi Dr. Ji Lingling.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari