Proiect de extindere a Spitalului Municipal Mangalia

Conducerea Spitalului Municipal Mangalia lucrează la un proiect de extindere a unităţii medicale, prin mansardarea pavilionului central (B), cu scopul redimensionării unor secţii şi înfiinţării de noi cabinete medicale. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, activitatea Secţiei de Neurologie poate fi optimizată, prin suplimentarea numărului de paturi de la 15 la 25.

Acest proiect va fi posibil prin mansardarea clădirii şi relocarea Secţiei de Neurologie în spaţiul nou creat. Tot acolo ar putea fi mutate mai multe cabinete medicale, astfel încât, încăperile eliberate să fie folosite pentru pacienţi sau aparatură medicală. Un alt proiect al conducerii spitalului vizează înfiinţarea unui compartiment de hematologie, având în vedere patologia acestei specializări, care este destul de vastă, cu numeroase solicitări, din partea pacienţilor.

În prezent, se caută sursa de finanţare pentru toate aceste proiecte, menite a dezvolta activitatea Spitalului Municipal Mangalia, atât pe orizontală, cât şi pe verticală. Pentru dezvoltarea infrastructurii din sănătate, Primăria Municipiului Mangalia caută soluţii eficiente şi de durată, astfel încât populaţia oraşului să aibă acces nemijlocit la o gamă largă de servicii medicale de specialitate. În acest sens, autorităţile locale au depus documentaţia pentru construcţia unui ambulatoriu de specialitate, cu fonduri UE, la spitalul din localitate.

Conform documentaţiei tehnice, este prevăzută extinderea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal. Noul corp de clădire va fi o extindere a pavilionului B, cu parter şi două etaje, unde vor fi amenajate cabinete medicale de specialitate.

- Articolul continua mai jos-

Valoarea maximă care poate fi accesată, din fonduri UE, pentru acest proiect este de 2,3 milioane de euro. Reprezentanţii spitalului au declarat că proiectul mansardării, alături de cel al înfiinţării unui ambulatoriu de specialitate vor conduce la eficientizarea actului medical şi la asigurarea cadrului necesar unei bune îngrijiri a pacienţilor cu afecţiuni diverse.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari