fbpx
Acasă Ştiri Medicale Proiect de extindere a Spitalului Municipal Mangalia

Proiect de extindere a Spitalului Municipal Mangalia

Conducerea Spitalului Municipal Mangalia lucrează la un proiect de extindere a unităţii medicale, prin mansardarea pavilionului central (B), cu scopul redimensionării unor secţii şi înfiinţării de noi cabinete medicale. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, activitatea Secţiei de Neurologie poate fi optimizată, prin suplimentarea numărului de paturi de la 15 la 25.

Acest proiect va fi posibil prin mansardarea clădirii şi relocarea Secţiei de Neurologie în spaţiul nou creat. Tot acolo ar putea fi mutate mai multe cabinete medicale, astfel încât, încăperile eliberate să fie folosite pentru pacienţi sau aparatură medicală. Un alt proiect al conducerii spitalului vizează înfiinţarea unui compartiment de hematologie, având în vedere patologia acestei specializări, care este destul de vastă, cu numeroase solicitări, din partea pacienţilor.

În prezent, se caută sursa de finanţare pentru toate aceste proiecte, menite a dezvolta activitatea Spitalului Municipal Mangalia, atât pe orizontală, cât şi pe verticală. Pentru dezvoltarea infrastructurii din sănătate, Primăria Municipiului Mangalia caută soluţii eficiente şi de durată, astfel încât populaţia oraşului să aibă acces nemijlocit la o gamă largă de servicii medicale de specialitate. În acest sens, autorităţile locale au depus documentaţia pentru construcţia unui ambulatoriu de specialitate, cu fonduri UE, la spitalul din localitate.

Articolul continua mai jos

Conform documentaţiei tehnice, este prevăzută extinderea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal. Noul corp de clădire va fi o extindere a pavilionului B, cu parter şi două etaje, unde vor fi amenajate cabinete medicale de specialitate.

Valoarea maximă care poate fi accesată, din fonduri UE, pentru acest proiect este de 2,3 milioane de euro. Reprezentanţii spitalului au declarat că proiectul mansardării, alături de cel al înfiinţării unui ambulatoriu de specialitate vor conduce la eficientizarea actului medical şi la asigurarea cadrului necesar unei bune îngrijiri a pacienţilor cu afecţiuni diverse.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,918FaniÎmi place
1,170AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Neuropatia diabetică, complicație periculoasă a diabetului zaharat

Neuropatia diabetică - Atenție la pierderea sensibilității la atingere la nivelul picioarelor! În mod normal, distrucția...

Radioterapia în cancerul de prostată

Cancerul de prostată reprezintă a doua cea mai frecventă neoplazie întâlnită în România, incidența...

Endometrioza – cum poți să reduci durerea cu soluții naturale?

Endometrioza - cum poți să reduci durerea cu soluții naturale? Pentru a îmbunătăți calitatea...

Dureri abdominale puternice? Pot fi semnele unei boli grave

Abdomenul acut reprezintă orice tulburare nontraumatică sau traumatică, care apare brusc, în zona abdominală...

Hernia – Tehnici complexe, minim invazive în chirurgia herniilor

Hernia reprezintă o afecțiune frecvent întâlnită în patologia chirurgicală, în special la sexul masculin,...

Boala Marfan – Diagnostic, simptome, tratament

Boala Marfan reprezintă o boală genetică care afectează țesutul conjunctiv. Țesutul conjunctiv este responsabil de...