Acasă Realitatea medicală Clinica Pediatrie III din Cluj-Napoca, pregătită să îi primească pe micii pacienți...

Clinica Pediatrie III din Cluj-Napoca, pregătită să îi primească pe micii pacienți cu spații complet renovate și modernizate

Clinica Pediatrie III din Cluj-Napoca, componentă a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din municipiu a fost recent modernizată, dispunând în prezent de dotări și tehnologii necesare asigurării unui act medical de calitate. Costurile au fost estimate inițial la 40.000 euro, dar, până la final, au depășit 55.000 euro. Secția este pregătită să îi primească pe micii pacienți care necesită spitalizare și pe aparținătorii acestora, începând cu data de 18 iunie 2018.

În ultimele patru luni s-au desfășurat lucrări de renovare la nivelul etajului II al pavilionului I, zonă în care sunt internați aproximativ 1380 de copii pe an, adică 30% din numărul total de pacienți ai clinicii. Au fost renovate opt saloane – 24 de paturi de internare, grupurile sanitare existente și s-au înființat grupuri sanitare noi. Apoi, a fost montat parchet, au fost înlocuite ușile și s-au refăcut geamurile deteriorare, s-a refăcut instalația electrică, s-au montat prize electrice pe fiecare pat și lămpi de veghe în saloane.

Mai mult, fiecare salon este dotat cu televizor conectat la televiziune prin cablu. Saloanele au dulapuri pentru pacienți, frigidere, s-au achiziționat pături, perne și lenjerie de pat. De asemenea, a fost refăcută instalația de furnizare a oxigenului, paturile sunt dotate cu prize pentru oxigenoterapie și administrarea medicației inhalatorii.

„Schimbarea de aspect o poate vedea oricine și este una majoră! Pentru a vedea cuantumul schimbării, ar fi bine să vedeți fotografiile pentru a vedea cum arătau aceste încăperi, acest etaj în urmă cu șapte luni. Schimbarea este majoră și este foarte important pentru micii pacienți care sunt foarte sensibili la schimbarea de mediu de acasă,loc care este foarte prietenos, să fie schimbat cu unul sobru, anost, auster, cenușiu. Repet, este foarte importantă această schimbare pentru micii pacienți”, a declarat prof. dr. Sorin Claudiu Man, șef de secție.

Pentru realizarea acestui demers, conducerea clinicii a solicitat sprijinul comunității locale. Lucrările de renovare erau mai mult decât necesare, spun reprezentanții conducerii, impuse de starea clădirii, veche și revendicată. Potrivit legislației în vigoare, instituțiilor publice le este interzis să investească în clădiri revendicate, de aceea conducerea clinicii a solicitat sprijinul comunității locale.

Au răspuns, cu promptitudine, asociațiile Beard Brothers și Rotaract Visio care au organizat Campania Paint the future, ce a avut ca scop strângerea de fonduri în acest scop. Asociațiile Beard Brothers și Rotaract Visio au adunat fondurile necesare renovării și s-au îngrijit ca lucrările să se desfășoare în bune condiții. În același timp, proiectului i s-au alăturat asociația Life Education for All și Fundatia Pro Clinica Pediatrie III. Nu în ultimul rând, o parte dintre achiziții au fost efectuate din fondurile spitalului, costurile finale depășind 55.000 de euro.

„Am văzut care era situația din acest spital, am văzut condițiile în care erau internați copiii și am decis că este necesar să ne implicăm și noi. Înainte de intervenții puteam vorbi de igrasie, instalații sanitare nu neapărat igienice, clar nu un loc unde să se simtă, cât de cât, bine un copil. Având în vedere că e vorba și de copii bolnavi, era necesară și o înfrumusețare a spațiului în care își petrec timpul aceștia. Am început  lucrările în iarnă, au existat și lucrări neprevăzute, lucru care a dus și la creșterea costurilor. A existat o echipă pe partea de construcții, în jur de 20 de persoane, oameni care s-au ocupat de sponsorizări, parteneri, mulți oameni fără de care, cu siguranță, nu se putea face nimic din toate acestea”, a declarat Cornel Hoza, președintele Beard Brothers.

„Schimbarea aceasta se putea realiza doar cu ajutorul acestor asociații din motive legale, numai ele se puteau implica în renovare, o reparație majoră a acestui etaj. Era singura soluție”, a adăugat prof. dr. Sorin Claudiu Man.

Secția este pregătită să primească pacienți începând cu data de 18 iunie 2018.

Personalul medical care deservește Clinica Pediatrie III este format din 11 medici cu înaltă calificare în specialitatea Pediatrie: nouă medici primari și doi medici specialiști, opt doctori în medicină și doi doctoranzi. Pe lângă specialitatea de pediatrie, opt dintre medici dețin specializări, primariate sau competențe în una sau două alte specialități medicale.

SFATUL MEDICULUI - Dr. Carmen Nonn despre hepatoprotectie și hepatoregenerare naturală

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

10,664FaniÎmi place
46AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ARTICOLE

spitalplus

SpitalPLUS – aplicația care pune în legătură pacienții și entitățile medicale

În cadrul  Forumului Serviciilor și Tehnologiilor Medicale de la Cluj Napoca a fost lansată aplicația SpitalPLUS. Aplicația de tip ehealth este o premieră pe piața serviciilor medicale pentru pacienții din România. „În cadrul aplicaţiei există un modul specializat pe interacţiunea...
forumul spital plus

Forumul Serviciilor și Tehnologiilor Medicale – 2018

La Cluj Napoca a avut loc joi, 15 noiembrie 2018, Forumul Serviciilor și Tehnologiilor Medicale, eveniment care reprezintă un liant între reprezentanţii serviciilor medicale publice/private (manageri de spitale) şi cei ai tehnologiilor medicale, pe de-o parte, şi autorităţile publice,...
propaganda antivaccinare

Propaganda antivaccinare, descurajată prin lege

Propaganda antivaccinare nu va mai fi posibilă prin media audiovizuale. Camera Deputaţilor a adoptat, cu un singur vot împotrivă, proiectul de lege care descurajează comunicarea audio-vizuală a unor informaţii legate de sănătate de către persoane neavizate. Propaganda antivaccinare și audiovizualul. Proiectul...

Cele mai citite

58,4% dintre pacientele cu cancer mamar, diagnosticate abia în stadiile III și IV

Prima discrepanță identificată în managementul cancerului mamar în România, comparativ cu alte state din Europa, o reprezintă momentul de depistare a bolii. Peste jumătate...