Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naţionale, alături de Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională şi Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, organizează joi, 14 iunie, cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, un eveniment special pentru a-i sensibiliza pe angajaţii M.Ap.N., dar şi opinia publică, faţă de actul donării benevole de sânge şi de creştere a adresabilităţii în contextul schimbării de mentalitate faţă de acest gest de mare responsabilitate socială.
MApN se alătură, în acest mod, campaniei lansate în acest an de Organizaţia Mondială a Sănătăţii sub deviza ,,Fii solidar! Donează sânge! Dăruieşte viaţă!”.

Astfel, programul zilei de joi, 14 iunie, cuprinde:

– Între orele 7.30 şi 10.00, la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină a Ministerului Apărării Naţionale (cu sediul în incinta Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “dr. Carol Davila” – SUUMC) – acţiune de donare de sânge de către membri ai Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir”, studenţi ai Institutului Medico-Militar şi angajaţi din SUUMC.

– Între orele 7.30 şi 10.30, personalul U.M. 01961 Otopeni va dona sânge, la sediul unităţii.

RECOMANDĂRI ZM:  Dental Managenent Summer University- debut şi performanţă

– Între orele 9.00 şi 13.00, în Parcul Regele Mihai I/Herăstrău – acţiune de donare de sânge la care este invitat publicul larg, în cadrul evenimentului de amploare care sărbătoreşte şi recunoaşte eroul social – donatorul de sânge. Pentru prima dată, Centrul de Transfuzie Sanguină al M.Ap.N. va fi co-organizator în spaţiul public, alături de Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională şi Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti.

– Ora 11.00 – Conferinţă de presă organizată de Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, în Parcul Regele Mihai I/Herăstrău.
Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvoratorul de Mir”, Asociaţia Invinctus România, Asociaţia Studenţilor în Medicină Militară şi comunitatea de donatori implicaţi (bloodFLUENCER-ii) vor susţine evenimentul.

*** Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naţionale, unic în Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, a reuşit, în cei 50 de ani de existenţă, să se impună în sistemul naţional de transfuzie sanguină ca o unitate etalon aliniată la standardele internaţionale în domeniu.