Centrul de Transfuzie Sanguină al MAPN marchează Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naţionale, alături de Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională şi Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, organizează joi, 14 iunie, cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, un eveniment special pentru a-i sensibiliza pe angajaţii M.Ap.N., dar şi opinia publică, faţă de actul donării benevole de sânge şi de creştere a adresabilităţii în contextul schimbării de mentalitate faţă de acest gest de mare responsabilitate socială.
MApN se alătură, în acest mod, campaniei lansate în acest an de Organizaţia Mondială a Sănătăţii sub deviza ,,Fii solidar! Donează sânge! Dăruieşte viaţă!”.

Astfel, programul zilei de joi, 14 iunie, cuprinde:

– Între orele 7.30 şi 10.00, la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină a Ministerului Apărării Naţionale (cu sediul în incinta Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „dr. Carol Davila” – SUUMC) – acţiune de donare de sânge de către membri ai Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir”, studenţi ai Institutului Medico-Militar şi angajaţi din SUUMC.

– Între orele 7.30 şi 10.30, personalul U.M. 01961 Otopeni va dona sânge, la sediul unităţii.

- Articolul continua mai jos-

– Între orele 9.00 şi 13.00, în Parcul Regele Mihai I/Herăstrău – acţiune de donare de sânge la care este invitat publicul larg, în cadrul evenimentului de amploare care sărbătoreşte şi recunoaşte eroul social – donatorul de sânge. Pentru prima dată, Centrul de Transfuzie Sanguină al M.Ap.N. va fi co-organizator în spaţiul public, alături de Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională şi Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti.

– Ora 11.00 – Conferinţă de presă organizată de Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, în Parcul Regele Mihai I/Herăstrău.
Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvoratorul de Mir”, Asociaţia Invinctus România, Asociaţia Studenţilor în Medicină Militară şi comunitatea de donatori implicaţi (bloodFLUENCER-ii) vor susţine evenimentul.

*** Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naţionale, unic în Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, a reuşit, în cei 50 de ani de existenţă, să se impună în sistemul naţional de transfuzie sanguină ca o unitate etalon aliniată la standardele internaţionale în domeniu.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari