Preşedintele COPAC, ales vicepreşedinte al European Patient Forum

Radu Gănescu, preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România a fost ales în funcţie de vicepreşedinte al European Patient Forum (EPF) în urma alegerilor desfăşurate în cursul săptămânii trecute.

Radu Gănescu a ocupat anterior funcţie de trezorier a organizaţiei pentru două mandate succesive începând din 2014.

Din boardul EPF fac parte pentru prima dată în istoria acestei organizaţii doi români. În urma alegerilor pentru board desfăşurate în luna aprilie a fost aleasă în funcţia de trezorier doamna Gabriela Tănăsan din partea European Network for (ex)-Users and Survivors of Psychiatry.

Din boardul EPF mai fac parte Marco Greco – preşedinte, Stanimir Hasurdjiev, Hilkka Karkkainen, Elisabeth Kasilingam, Marzena Nelken, Cor Oosterwijk şi Michal Rataj.

- Articolul continua mai jos-

„Este o onoare şi pentru mine şi pentru COPAC să fiu ales într-o astfel de funcţie. În ultimii ani, colaborarea COPAC cu organizaţii din alte ţări şi cu reţelele europene a fost tot mai strânsă. Sper ca toate proiectele şi colaborările la nivel european să susţină accesul pacienţilor la tratamente şi îngrijiri medicale de o calitate tot mai bună”, a declarat Radu Gănescu, preşedintele COPAC.

COPAC este singura organizaţie membră a EPF, unde a fost primită în 2010.

European Patients Forum este o organizaţie umbrelă la nivel european care susţine drepturile pacienţilor din întreaga Europă. EPF numără 72 membri reprezentând organizaţii pe boli cronice la nivel naţional şi european.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari