Ministerul Sănătăţii majorează cifra de şcolarizare cu 1.000 de locuri la rezidenţiat

Ministerul Sănătăţii a promovat, printr-o Hotărâre de Guvern, suplimentarea locurilor la rezidenţiat şi introducerea medicilor rezidenţi în unele spitale judeţene.

„Având în vedere că generaţia studenţilor la medicină din perioada 2012-2018 este cea mai numeroasă de până acum, este important că Ministerul Sănătăţii a luat decizia de a mări numărul de locuri la rezidenţiat. Totodată, s-a adoptat cea mai bună soluţie pentru reducerea deficitului de medici, prin aprobarea efectuării rezidenţiatului pe post într-un spital judeţean. În acest fel vom avea mai mulţi medici specialişti în sistemul de sănătate şi vom acoperi şi specialităţile care sunt deficitare în acest moment. În acest sens, s-a ţinut cont de solicitările din teritoriu, CELE două aspecte privind suplimentarea locurilor la rezidenţiat şi acordarea posibilităţii rezidenţilor de a lucra în spitalele judeţene fiind sesizate şi transmise în discuţiile pe care le-am avut în ultima perioadă cu Ministerul Sănătăţii”, a declarat Tamara Ciofu.

Parlamentarul social-democrat a purtat o corespondenţă permanentă cu Ministerul Sănătăţii în legătură cu îmbunătăţirea condiţiilor de desfăşurare a sistemului de rezidenţiat şi la introducerea rezidenţiatului pe post în spitalele de la nivel judeţean.

În ultimul răspuns transmis de Ministerul Sănătăţii deputatului Tamara Ciofu, se arată că „s-a convenit să fie stabilite criterii pentru acreditarea unor spitale judeţene în cadrul cărora medicii rezidenţi să efectueze module de pregătire la recomandarea coordonatorului de rezidenţiat, realizându-se astfel o suplinire a deficitului de personal.

- Articolul continua mai jos-

Totodată, Ministerul Sănătăţii a solicitat Ministerului Educaţiei Naţionale, iniţiatorul Hotărârii de Guvern privind aprobarea cifrelor de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar şi superior de stat, pentru anul universitar în curs, majorarea cifrei de şcolarizare prin rezidenţiat pentru anul 2018 de la 4.000 la 5.000″. Acest demers a fost finalizat prin adoptarea de către Guvern a HG nr. 131/2018.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari