Memorandum de Înţelegere între Ministerul Sănătăţii din România şi Ministerul Sănătăţii din Republica Portugheză în domeniul sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, face parte din delegaţia condusă de premierul României, doamna Viorica Dăncilă, care se află în vizită oficială în Republica Portugheză, în perioada 6-7 iunie.

În cadrul acestei vizite, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a semnat astăzi cu omologul său din Republica Portugheză Memorandumul de Înţelegere între ministerele de resort din cele două ţări, care are ca scop dezvoltarea colaborării în domeniul sănătăţii dintre cele două state.

Printre prevederile acestui Memorandum se numără schimbul de informaţii şi de bune practici în domeniul sănătăţii, precum şi a modului de administrare al sistemului sanitar.

De asemenea, Memorandumul prevede cooperarea în domeniul resurselor umane şi al dezvoltării sistemelor integrate de îngrijire, cu schimb de experienţă şi bune practici în îmbunătăţirea calităţii tratamentelor medicale în unităţile sanitare.

- Articolul continua mai jos-

Schimbul de informaţii privind supravegherea şi securitatea sănătăţii şi schimbul de proceduri şi bune practici cu privire la notificarea imediată a evenimentelor care afectează securitatea sanitară, precum şi privind planurile de urgenţă, în special în ceea ce priveşte pregătirea pentru pandemiile de gripă şi controlul sau eradicarea bolilor infecţioase, sunt de asemenea, menţionate în documentul semnat astăzi.

Mai mult, România şi Portugalia vor coopera şi în dezvoltarea programelor de donare şi transplant de organe.

Cei doi miniştri semnatari ai Memorandumului de azi vor stabili un grup de lucru în domeniile de cooperare, care va identifica ariile de interes reciproc în domeniile menţionate în document, după care va elabora şi va monitoriza punerea în aplicare a planurilor de lucru pentru fiecare domeniu de cooperare.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari