Caravana SMURD – „Fii pregătit!” ajunge la Suceava

În zilele de 9 şi 10 iunie a.c., Caravana SMURD – „Fii pregătit!” se va afla în judeţul Suceava. Aceasta va fi amplasată sâmbătă, 9 iunie, între orele 10:00-18:00, pe esplanada Casei de Cultură din municipiul Suceava, urmând ca duminică, 10 iunie, în acelaşi interval orar, vizitatorii să fie aşteptaţi în zona centrală a municipiului Câmpulung Moldovenesc, pe esplanada Casei de Cultură.

Caravana SMURD – de instruire a populaţiei pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă – reprezintă un centru mobil de instruire care dispune de o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane, care este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a participanţilor.

Cursurile de instruire medicală se adresează atât populaţiei, cât şi profesioniştilor, în compunerea caravanei existând şi o încăpere similară interiorului unei ambulanţe.

În cadrul centrului mobil de instruire, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava vor susţine activităţi de pregătire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă, dar şi prezentări ale principalelor dezastre naturale: cutremure, inundaţii, alunecări de teren, incendii şi altele.

- Articolul continua mai jos-

Prezentările vor fi însoţite de recomandări privind modul în care populaţia trebuie să reacţioneze în cazul producerii unor astfel de evenimente.

Totodată, participanţii vor putea viziona filme realizate de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, printre acestea regăsindu-se şi cele realizate în cadrul campaniilor naţionale de pregătire a populaţiei „R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale” şi „Nu tremur la cutremur”.

Îi invităm pe suceveni să participe la activităţile organizate la Caravana SMURD, întrucât acestea le vor aduce informaţii esenţiale privind modul de comportare înainte, pe timpul şi după producerea unei situaţii de urgenţă.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari