90 de copii între 2 şi 14 ani, cu deficienţe neuromotorii, au beneficiat de peste 12.000 de sesiuni de terapie adaptată

90 de copii între 2 şi 14 ani, cu deficienţe neuromotorii, au beneficiat în ultimii trei ani de peste 12.000 de sesiuni de hidroterapie, logopedie, terapie ocupaţională, kinetoterapie, şedinţe de consiliere individuală, în cadrul Centrului de recuperare Sfântul Nectarie înfiinţat de Mihai Neşu la Oradea. Tot aici, copiii au beneficiat de un tip de terapie de ultimă oră, Therasuit, şedinţele organizate până acum totalizând peste 6.300 de ore. Dintre cei 90 de copii, 60 sunt din judeţul Bihor, iar ceilalţi vin din alte zone ale ţării pentru diverse tipuri de suport de care au nevoie. Din decembrie 2015, centrul este susţinut de Fundaţia Vodafone România, prin parteneriatul cu Fundaţia Mihai Neşu, finanţarea totală ridicându-se la peste 380.000 de lei.

În cadrul parteneriatului, în 2018 a fost reluat programul special „Hidroterapie pentru copiii cu dizabilităţi neuromotorii”. De acest program beneficiază 45 de copii din judeţul Bihor, care participă lunar la şedinţe de terapie prin înot. Finanţarea pe care Fundaţia Vodafone România a acordat-o până acum acestui program se ridică la peste 67.000 de lei.

Hidroterapia este considerată, alături de kinetoterapie şi de terapia ocupaţională, printre cele mai eficiente metode de îmbunătăţire a abilităţilor neuromotorii. Cei 45 de copii beneficiari ai programului sunt ajutaţi să capete abilităţi care le pot îmbunătăţi viaţa, lunar fiind organizate peste 240 de şedinţe de hidroterapie. Costul acestora este subvenţionat în proporţie de 60%.

În 2017, Centrul de recuperare înfiinţat de Mihai Neşu în Oradea a oferit aproape 1.300 de şedinţe de hidroterapie pentru copiii cu deficienţe neuromotorii. Ca rezultat al sesiunilor de terapie, mai mulţi copii aflaţi în situaţii dificile au reuşit să-şi îmbunătăţească abilităţile. De exemplu, o fetiţă diagnosticată cu parapareză spastică a reuşit să înveţe mai multe stiluri de înot, cinci copii cu autism şi un băiat diagnosticat cu Spina bifida au învăţat să înoate. Restul copiilor au învăţat să-şi învingă teama de apă şi să execute anumite mişcări, cu ajutorul apei.

- Articolul continua mai jos-

Tot prin parteneriatul lansat în 2015 cu Fundaţia Vodafone România, Centrul de recuperare Sfântul Nectarie a achiziţionat diverse echipamente de recuperare: un lift de piscină special pentru persoane cu dizabilităţi, echipament pentru terapie de tip Therasuit, un dispozitiv Tobii, folosit pentru comunicare prin intermediul privirii. De asemenea, au fost certificaţi primii kinetoterapeuţi din România specializaţi în metoda de terapie Therasuit.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 20 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.104 de programe derulate de 706 de ONG-uri din întreaga ţară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 2,7 milioane de beneficiari – copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit peste 28 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe www.Fundaţia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.Fundaţia-vodafone.ro/ şi www.facebook.com/Fundaţiavodafone.

Fundaţia Mihai Neşu sprijină copiii cu dizabilităţi neuromotorii din România prin implicarea în proiecte şi acţiuni caritabile. Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilităţi neuromotorii Sfântul Nectarie, înfiinţat de fotbalistul Mihai Neşu în Oradea, are scopul de a schimba viaţa copiilor cu dizabilităţi pe termen lung, prin îmbunătăţirea abilităţilor neuromotorii. În cadrul centrului, copiii fac zilnic hidroterapie, kinetoterapie, logopedie, terapie ocupaţională, pe termen lung. În prezent, 60 de copii din judeţul Bihor vin zilnic la terapie. Alţi 30 de copii din alte judeţe ale ţării vin periodic, pentru sesiuni de câte 3 săptămâni de terapie Therasuit.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari