Protest al tehnicienilor radiologi de la SCJU Cluj-Napoca

O nou zi de proteste la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Cluj-Napoca. Tehnicienii radiologi proestează, nemulţumiți fiind de faptul că salariile lor nu au fost mărite, la fel ca în cazul asistenţilor medicali.

Reprezentanţii tehnicienilor susţin că, în urma protestelor care au avut loc în ultimele săptămâni, Ministerul Sănătăţii a trimis către DSP Cluj un document în care se arată că această categorie profesională se încadrează în cea a asistenţilor licenţiaţi.

„Avem codurile COR, ne încadrăm. Am intrat la conducerea spitalului, unde ni s-a spus că vom primi un răspuns, luni sau marţi. Ni s-a spus să le arătăm unde scrie în adresa ministerului că tehnicienii radiologi şi moaşele sunt asimilaţi cu asistenţii”, a spus Marcela Nemeş, technician readiolog, citat de AGERPRES.

Reprezentanţii protestatarilor susţin că iau în calcul inclusiv demisia în bloc a 55 de radiologi şi a 20 de moaşe, în cazul în care problema nu se rezolvă.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

Managerul SCJU Cluj-Napoca, Petru Şuşca, a afirmat că va analiza răspunsul primit de la minister şi că va formula un răspuns.

„Analizăm cu colegii de la resurse umane cum putem face să dăm salariile colegilor noştri, inclusiv retroactiv, de la 1 martie. Sunt convins că vom vedea lucrurile constructiv, în favoarea angajaţilor”, a declarat Petru Şuşca.

Potrivit adresei transmisă de Ministerul Sănătăţii, în conformitate cu OUG nr. 144/ 2008 privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moaşă şi a celei de asistent medical, activităţile asistentului medical „se exercită în baza titlurilor oficiale de calificare în profesia de asistent medical/tehnician”.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână