Diabetul juvenil, în atenţia autorităţilor şi a specialiştilor

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a participat la lansarea campaniei „Diabetul nu este o joacă”, organizată de Coaliţia pentru Diabet Juvenil.

În cadrul evenimentului s-a subliniat necesitatea unui parteneriat cât mai strâns între autorităţi şi asociaţiile de pacienţi pentru a identifica măsurile care pot duce la îmbunătăţirea serviciilor medicale necesare pentru copiii cu diabet tip 1.

„Este impresionantă susţinerea de care se bucură acest proiect prin prezenţa la acest eveniment a unui număr atât de mare de personalităţi. Acest lucru demonstrează că o cauză importantă, precum sănătatea copiilor noştri adună în jurul ei oameni valoroşi, în încercarea de a găsi cele mai bune soluţii pentru a oferi copiilor o viaţă mai bună.

Educaţia în sănătate, precum şi politicile de sănătate orientate spre prevenţia şi depistarea precoce a diabetului la copii sunt esenţiale, cu atât mai mult cu cât vorbim despre sănătatea copiilor noştri.

- Articolul continua mai jos-

Fac un apel către medicii de familie să privească cu mare atenţie către copiii pe care îi au în grijă, astfel încât, prin diagnosticarea precoce, să fie diminuate sau eliminate complicaţiile pe care diabetul de tip 1 nedepistat la timp le poate provoca.

Este important ca la fiecare control general al copilului, acestuia să-i fie verificată şi glicemia, mai ales în cazul copiilor care au rude cu diabet”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari