Copiii cu dizabilităţi intelectuale au luat peste 650 de medalii la 4 discipline sportive, la Jocurile Naţionale Special Olympics 2018

360 de persoane cu dizabilităţi intelectuale au participat la Jocurile Naţionale Special Olympics, aflate anul acesta la a 15-a ediţie. Dintre acestea, 300 au urcat pe podium câştigând, în total, 654 de medalii de aur, argint şi bronz la competiţiile de atletism, bocce, baschet (abilităţi individuale) şi înot.

Jocurile Naţionale Special Olympics sunt cel mai mare eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale organizat în România. Pe lângă cei 360 de participanţi, evenimentul a mai reunit 175 de medici şi studenţi voluntari implicaţi în evaluările de sănătate (ORL, oftalmologie, stomatologie, sănătate mentală, flexibilitate corporală şi a stării generale de sănătate), 60 de voluntari din rândul studenţilor şi al elevilor de liceu mobilizaţi pentru competiţii, precum şi 35 de voluntari de la Fundaţia Motivation. în total, 270 de voluntari activi în decursul celor 4 zile de eveniment. Acestora li s-au mai alăturat 175 de însoţitori şi antrenori.

Jocurile Naţionale Special Olympics 2018 în cifre

• 360 de persoane cu dizabilităţi evaluate din punct de vedere medical în două zile

- Articolul continua mai jos-

• 300 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale înscrişi şi premiaţi în competiţii

• 654 de medalii câştigate de sportivii Special Olympics

• 270 de voluntari (medici, asistenţi, arbitri, antrenori, elevi şi studenţi)

• 75 de însoţitori şi antrenori

• 4 discipline sportive (atletism, baschet, înot, bocce)

• Evaluări la 6 discipline medicale

- Articolul continua mai jos-

• 55 de delegaţii

• 32 de judeţe reprezentate (inclusiv Bucureşti)

Jocurile Naţionale Special Olympics se derulează în mod neîntrerupt din 2004, în fiecare an, într-un alt oraş din ţară. Anul acesta, s-au desfăşurat la Târgovişte, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgovişte, al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, al Complexului Turistic de Nataţie Târgovişte, al Universităţii Valahia din Târgovişte, al Liceului Tehnologic ‘Nicolae Ciorănescu” şi al Asociaţiei ‘Eu pot’.

Evenimentul a fost marcat printr-o ceremonie a Flăcării Speranţei, echivalentul Flăcării Olimpice, purtată de trei dintre sportivii Special Olympics şi a continuat cu ridicarea steagului, rostirea jurământului sportivilor Special Olympics şi defilarea celor 55 de delegaţii (asociaţii şi şcoli speciale) venite din 32 de judeţe ale ţării (inclusiv Bucureşti).

Programul de evaluare a stării de sănătate a sportivilor Special Olympics, derulat pe parcursul a două zile (25 şi 26 mai), a atras anul acesta un număr de 360 de persoane cu dizabilităţi care au efectuat controale la şase discipline medicale: ORL (Healthy Hearing), stomatologie (Special Smiles), oftalmologie (Opening Eyes), mobilitate şi flexibilitate (FUN Fitness), nutriţie şi sănătate generală (Health Promotion) şi sănătatea minţii (Strong Minds). Pentru prima dată în cadrul Jocurilor Naţionale Special Olympics au fost efectuate şi tratamente stomatologice, cu sprijinul cabinetului mobil Zâna Merciluţă.

Zilele de 25, 26 şi 27 mai au fost rezervate competiţiilor de atletism, bocce şi baschet (preliminarii şi finale). Competiţiile finale la fiecare dintre cele patru discipline sportive s-au încheiat cu ceremonii de premiere, totalizând 157 de ceremonii.

-Articolul continua mai jos-

Medalii acordate în cadrul Jocurilor Naţionale Special Olympics 2018:

• 151 de medalii de aur, 151 de medalii de argint şi 352 de bronz

• 300 de medalii au fost acordate la atletism, 162 la baschet (abilităţi individuale), 108 la înot şi 84 la bocce.

• Toţi concurenţii au participat la competiţiile de atletism (300), 66 la baschet fete, 96 la baschet băieţi, 84 la bocce şi 54 la înot.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari