fbpx
Acasă Ştiri Medicale Campionatul European de popice pentru nevăzători şi slab văzători

Campionatul European de popice pentru nevăzători şi slab văzători

În perioada 3-8 Iunie, în Sala “Electromureş” din Târgu Mureş, se va desfăşura cea de a XVIII-a ediţie a Campionatului European de popice pentru nevăzători şi slab văzători, competiţie organizată de către Comunicat de presă – Asociaţia Nevăzătorilor din România (ANR) şi Comitetul Naţional Paralimpic din România sub egida The International Blind Sports Federation (IBSA).

La întrecere vor participa aproximativ 100 de sportivi din nouă ţări – Germania, Cehia, Slovacia, Serbia, Slovenia, Croaţia, Polonia, Ungaria şi România. La finalul concursului se vor acorda premii la secţiunile individual, pe echipe (feminin şi masculin) şi tandem mixt, iar clasamentele de la secţiunile pe echipe şi tandem mixt se vor realiza prin însumarea rezultatelor obţinute de jucători la probele individuale. În funcţie de acuitatea vizuală, sportivii vor concura la trei categorii – B1, B2 şi B3. Deoarece nu există o unificare standard a gradelor de handicap la nivel european, în perioada 1- 3 iunie o echipă de medici va evalua gradul de handicap al jucătorilor şi îi va încadra în una dintre cele trei categorii. Intrarea va fi liberă.

În ţara noastră, acest sport a devenit deosebit de popular, competiţiile anuale organizate şi promovate de către Asociaţia Nevăzătorilor din România contribuind la răspândirea jocului de popice şi la creşterea valorică a sportivilor deficienţi de vedere. Asociaţia Nevăzătorilor din România (ANR) este organizaţia nonguvernamentală reprezentativă la nivel naţional care apără şi promovează interesele persoanelor cu deficienţe de vedere. Prin cele 35 de filiale ale sale, Asociaţia cuprinde peste 40.000 de membri (persoane cu handicap vizual grav, accentuat şi mediu) de pe întreg teritoriul ţării. Asociaţia Nevăzătorilor din România are statut de utilitate publică acordat de Guvernul României prin H.G. 1033/03.09.2008, fiind recunoscută ca organizaţie naţională reprezentativă a nevăzătorilor atât de către autorităţile publice române, cât şi de către organizaţiile internaţionale ale deficienţilor de vedere. Este membră a Uniunii Europene a Nevăzătorilor, a Uniunii Mondiale a Nevăzătorilor, a Consiliului Naţional al Dizabilităţii şi, implicit, a Forumului European al Dizabilităţii. De peste şase decenii, Asociaţia Nevăzătorilor din România oferă deficienţilor de vedere servicii, programe socio-profesionale, cultural-educaţionale, de sport şi timp liber.

Articolul continua mai jos

Comitetul Naţional Paralimpic din România a luat fiinţă în anul 1990, la iniţiativa unui grup de persoane implicate în activitatea sportivă a persoanelor cu dizabilităţi. Organizaţia este dedicată promovării şi progresului mişcării paralimpice din România, pentru a oferi o lume mai bună persoanelor cu dizabilităţi sau dezavantajate. Anul 2017 a fost unul dintre cei mai buni ani pentru Comitetul Naţional Paralimpic, sportivii români obţinând peste 100 de medalii în competiţii internaţionale, în 12 sporturi paralimpice, printre care judo, tenis de masa, înot şi atletism.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,919FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Intoleranță la lactoză – simptome, diganostic, tratament

Rapoartele medicale susțin că, în România aproximativ 5% din copii se nasc cu intoleranță la...

Vrei să ai o inimă sănătoasă? Află totul despre colesterol

Echilibrul, mereu sinonim cu sănătatea Colesterolul este o grăsime. Una specială pentru noi, oamenii. Din...

Pericolul transmis de virusuri. Atenție ficatul.

Trei dintre hepatitele virale se cronicizează într-o proporție mare. Infecția cronică cu virusul hepatitei...

Sindromul ovarelor polichistice – Simptome, cauze, complicații, tratament

Ce este sindromul ovarelor polichistice este o afecțiune comună care afectează funcția ovariană. Cele...

Hernia – Tehnici complexe, minim invazive în chirurgia herniilor

Hernia reprezintă o afecțiune frecvent întâlnită în patologia chirurgicală, în special la sexul masculin,...

Constipația – Cauze, simptome, factori de risc, tratament

Constipația este o problemă de sănătate frecvent întâlnită, însă puțini pacienți înțeleg cu exactitate...