2 Iunie, Ziua Națională pentru Adopție

În data de 2 iunie se sărbătorește Ziua Națională pentru Adopție și, după cum o spun chiar specialiștii, adopția este despre împlinire, iubire necondiționată și povești ce sunt trăite cu emoție la fiecare pas. În mai multe localități din țară se organizează activități specifice, iar reprezentanții Asociației Catharsis din Brașov transmit un mesaj cu această ocazie.

Asociația ,,Catharsis”, înfiinţată în 17 ianuarie 1996, este rodul inițiativei a 26 de membri fondatori, personalităţi ale lumii braşovene şase psihologi, patru medici, patru profesori, doi asistenţi sociali, doi avocaţi, doi electronişti, doi studenţi, un antropolog, un sociolog, un artist plastic și un preot. Sloganul acesteia este „O Românie fără orfani”.

 „La mulţi ani, Copii! La mulţi ani, Copilărie!

„Există întotdeauna în copilăria noastră un moment, când uşa se deschide şi lasă să intre viitorul” – Deepak Chopra.

Astăzi a sosit momentul, să se deschidă uşa la Catharsis, pentru alţi 10 copii separaţi definitiv de părinţii lor. Ne-am bucurat, când am văzut intrând pe uşă un cuplu frumos şi vesel, doi tineri de 35 de ani, dornici să devină părinţi adoptivi. Tocmai ne pregăteam pentru a începe cel de-al treilea curs de formare calităţi parentale cu 10 familii braşovene, program derulat în parteneriat cu Protecţia Copilului Braşov.

- Articolul continua mai jos-

Avem în faţa noastră ultimele date statistice privind situaţia copiilor abandonaţi, peste 60.000, declaraţi adoptabili, doar 3257, adoptaţi, numai 1251! Avem în faţa noastră şi numărul familiilor atestate să adopte un copil, 2652, dintre care 96 sunt de-ale noastre, pregătite de noi în ultimii doi ani.

Ne-am întristat, citind şi recitind numărul copiilor cu profil greu adoptabil: 2362 din totalul celor adoptabili, 3257, ştiind că numărul acestora reprezintă doar o mică parte din totalul copiilor abandonaţi de când au venit pe lume…

Veniţi, oameni buni şi frumoşi, veniţi să schimbăm împreună viaţa acestor copii!

De ziua ta, Copile, gânduri bune… să ai parte de părinţi! Familia este totul pe lume, este continuitatea omenirii…”, este mesajul de Ziua Națională pentru Adopție, transmis pentru Ziar Medical, al Azotei Popescu, președinta Asociației Catharsis din Brașov.

Evenimente în țară de Ziua Națională pentru Adopție

În mai multe orașe din România au loc evenimente dedicate Zilei Naționale pentru Adopție.

De pildă, la București, echipa #EuAdopt, organizează o Campanie de informare pentru publicul larg în legătură cu acest subiect. Familiile sunt invitate în Parcul Herăstrău, în cadrul Festivalul Copiilor 2018, pentru a afla povestea adopției. Sunt așteptați toți cei care vor să afle mai multe despre adopție sau doresc să împărtășească cu cei prezenți povestea adopției trăită de familia sa.

- Articolul continua mai jos-

„Avem baloane și supereroi, avem bucurie în suflet și nerăbdare de a face oamenii să înțeleagă că adopția este un proces firesc pentru o familie chiar și în România! Anul trecut am plantat câte un copac pentru fiecare copil adoptat pentru a sublinia emoția construirii familiei, a rădăcinilor ce ne țin legați de casă și familie, a evoluției copilului în sânul familiei, cu sprijinul Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București din cadrul Primăria Municipiului Bucureşti. Anul acesta, organizăm campania #EuAdopt! Adoptă și tu! prin care vrem să transmitem tuturor ca adopția este un proces firesc și că fiecare copil poate fi un supererou pentru familia adoptatoare. Copilul adoptat este copilul ce va împlini o dorință, o familie, un vis”, precizează reprezentanții programului #EuAdopt din cadrul Centrul pentru Asistență și Suport în Adopții.

Un alt exemplu este evenimentul desfășurat în Parcul Sebastian din București, organizat de Tzuby’s Kids – Alianța Fără Orfani.

La Cluj-Napoca, Ziua Naţională a Adopţiei a fost sărbătorită la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj, prin Serviciul de Adopţii şi Postadopţii. Evenimentul a avut loc joi, 31 mai la sediul Direcției din municipiu.

Manifestarea s-a desfășurat sub sloganul „Fii tu familia care transformă o casă în acasă!”, la care au participat peste 70 de copii adoptaţi şi/sau aflaţi în încredinţare în vederea adopţiei, peste 100 de adulţi, persoane sau familii apte să adopte, cât şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj.

„Scopul acestei acţiuni este acela de a promova adopţia ca alternativă de tip familial pentru copiii pentru care a fost admisă deschiderea procedurii adopţiei printr-o hotărâre judecătorească şi de a celebra persoanele şi familiile adoptatoare, precum şi copiii adoptaţi, într-un cadru interactiv, ludic, unde fiecare copil învaţă prin explorare, dezvoltându-şi creativitatea şi dând frâu liber imaginaţiei”, precizează organizatorii.

Citește și Lupta unei asociații pentru o Românie fără orfani

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari