170.000 de persoane au nevoie anual de îngrijire paliativă, însă mai puţin de 9% au acces la servicii specializate

Anul acesta, peste 10.000 de persoane au ales să susţină demersurile fundaţiei, redirecţionând 2% către HOSPICE Casa Speranţei. Cu fondurile strânse din Campania 2%, HOSPICE va putea să asigure 1.100 de zile de internare, 1.300 de vizite multidisciplinare la domiciliul pacienţilor şi 3.200 de sesiuni în centrele de zi pentru copiii şi adulţii care se confruntă cu o boală incurabilă şi pentru familiile lor.

În România, aproximativ 170.000 de persoane au nevoie anual de îngrijire paliativă, însă mai puţin de 9% au acces la servicii specializate pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii, atunci când acestea sunt ultima mână ce li se poate întinde.

Campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit este una dintre cele mai importante modalităţi de atragere de fonduri utilizate de HOSPICE, astfel încât fundaţia să poată să ofere în continuare demnitate, îngrijire şi alinare. Pentru miile de copii şi adulţi care înfruntă o boală incurabilă, HOSPICE Casa Speranţei a devenit un refugiu unde găsesc sprijin şi alinare, precum şi un simbol care le aminteşte că nu sunt singuri în lupta grea pe care o duc.

„Le suntem recunoscători tuturor celor care s-au implicat, au făcut bine acolo unde era nevoie şi au luptat pentru a le reda speranţa şi demnitatea celor care au au auzit „nu se mai poate face nimic”. Datorită celor care au completat formularele de 2%, pacienţii noştri copii şi adulţi vor beneficia de îngrijire paliativă gratuită, la cele mai înalte standard”, a declarat Mirela Nemţanu, CEO HOSPICE Casa Speranţei.

- Articolul continua mai jos-

Mulţumim pentru că ai luptat pentru ei!

Pentru că pacienţii sunt cei care cunosc cel mai bine realitatea unui diagnostic dur şi nevoia de îngrijire paliativă, campania de redirecţionare a 2% din impozit l-a avut în centru în acest an pe domnul Cristi, beneficiar al serviciilor HOSPICE Casa Speranţei. Asemenea domnului Cristi, în România, la fiecare şase minute un pacient are nevoie urgentă de îngrijire paliativă, însă mai puţin de unul din zece pacienţi are acces la servicii specializate pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii, atunci când acestea sunt ultima mână ce li se poate întinde. Mulţumim că lupţi pentru ei!

Printr-un gest simplu, care nu implica niciun cost, poţi fi alături de pacienţii cu boli incurabile şi de cei dragi lor. Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către HOSPICE pentru ca aceştia să primească sprijin gratuit şi necondiţionat. Campania de redirecţionare a 2% s-a încheiat pe 25 mai 2018, ultima zi în care formularele au putut fi transmise către ANAF. Procedura nu a a implicat niciun cost, redirecţionarea acestor sume realizându-se din impozitul care a fost deja reţinut în 2017 de către stat.

Despre HOSPICE Casa Speranţei

HOSPICE Casa Speranţei, organizaţie non-profit înfiinţată în 1992 la Braşov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundaţie din ţară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizaţia are două centre cu servicii integrate, în Braşov şi Bucureşti, şi echipe mobile în Făgăraş şi Zărneşti, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii şi unităţi proprii pentru internare, la domiciliul pacienţilor şi în spitalele partenere. În cei 26 de ani de existenţă, HOSPICE a adus alinare şi speranţă pentru peste 22.000 de copii şi adulţi cu boli incurabile.

- Articolul continua mai jos-

HOSPICE Casa Speranţei dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel naţional şi internaţional prin informare, prin programe educaţionale dedicate profesioniştilor, pacienţilor şi comunităţii şi prin îmbunătăţirea legislaţiei în materie.

Poţi sprijini pacienţii HOSPICE şi cauza îngrijirii paliative cu o donaţie ( https://www.hospice.ro/doneaza/ ). Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hospice.ro. Ne găsiţi pe Facebook şi pe Instagram , iar pe Youtube puteţi afla povestea HOSPICE şi istoria îngrijirii paliative în România.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari