Ziua Interacțiunii Om-Animal la USAMV Cluj

Ziua de 1 iunie va fi specială în campusul USAMV Cluj-Napoca, unde împreună cu UBB organizăm cu drag cea de-a 16-a ediție a Zilei Interacțiunii Om-Animal (ZIOA), între orele 10.00 – 16.00.

Ziua Interacțiunii Om-Animal se organizează anual în două ediții, prima ediție marcând începerea cursului de Psihologie Animală în cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației (ediția de luna martie, de interior), iar a doua ediție se organizează outdoor, în campusul USAMV, în 1 iunie, marcând Ziua Internațională a Copilului.

ZIOA aduce împreună pe bază de voluntariat profesioniști și studenți din domeniile protecției animalelor, promovării adopțiilor și activităților asistate de animale (ex. agilitate, activități și terapie asistate de animale, ghidaj al persoanelor nevăzătoare), atrăgând sute până la mii de participanți la fiecare ediție. Numărul de studenți voluntari care se implică în organizarea ZIOA variază între 50 și 150 pentru fiecare ediție.

Participanții ZIOA la ediția a 16-a sunt: Facultatea de Medicină Veterinară (USAMV), Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației (UBB), Facultatea de Biologie și Geologie (UBB), Spitalul Universitar de Urgență al USAMV, Vivariul UBB, Muzeul de Zoologie al UBB, Asociația Studenților Psihologi din România, Organizația Studenților pentru Natură, Asociații studențești din USAMV (ASMV, IVSA), asociații care promovează protecția animalelor și deținerea responsabilă a animalelor de companie: Pet Joy Sports Cluj-Napoca, Descoperă Natura, Angel Dogs Satu-Mare, Animal Society București, Asociația Recuperare și Agrement prin Călărie Leorinț, iCare, Nuca, Arca lui Noe Cluj, Ronda, Vegan în Cluj-Napoca, Câini de Terapie Sibiu, Mâț Tomi & Co, Asociația Autism Transilvania, școli speciale, echipe de terapie asistată de animale și numeroși voluntari din cadrul celor două universități. Alături de participanți și vizitatori, vor fi standurile cu cafea (Coffee Addicts din Cluj-Napoca) și înghețată (Sweet Bunicuța).

- Articolul continua mai jos-

Intrarea este liberă, inclusiv pentru proprietarii de animale cu însoțitorii lor. Vă rugăm să aduceți animalele de companie la ZIOA16 doar dacă acestea au vaccinările la zi și nu manifestă comportamente agresive față de oameni și alte animale. Să aveți la dumneavoastră lesă, apă, hrană și elemente de igienizare.

Vă mulțumim și vă așteptăm cu mic, cu mare alături de noi, dar și de căței, pisici, cai și animale exotice, iar pentru cei mici, fiind ziua lor, USAMV Cluj-Napoca pregătește o surpriză de sezon!

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari