fbpx
Acasă Ştiri Medicale Ziua Interacțiunii Om-Animal la USAMV Cluj

Ziua Interacțiunii Om-Animal la USAMV Cluj

Ziua de 1 iunie va fi specială în campusul USAMV Cluj-Napoca, unde împreună cu UBB organizăm cu drag cea de-a 16-a ediție a Zilei Interacțiunii Om-Animal (ZIOA), între orele 10.00 – 16.00.

Ziua Interacțiunii Om-Animal se organizează anual în două ediții, prima ediție marcând începerea cursului de Psihologie Animală în cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației (ediția de luna martie, de interior), iar a doua ediție se organizează outdoor, în campusul USAMV, în 1 iunie, marcând Ziua Internațională a Copilului.

ZIOA aduce împreună pe bază de voluntariat profesioniști și studenți din domeniile protecției animalelor, promovării adopțiilor și activităților asistate de animale (ex. agilitate, activități și terapie asistate de animale, ghidaj al persoanelor nevăzătoare), atrăgând sute până la mii de participanți la fiecare ediție. Numărul de studenți voluntari care se implică în organizarea ZIOA variază între 50 și 150 pentru fiecare ediție.

Articolul continua mai jos

Participanții ZIOA la ediția a 16-a sunt: Facultatea de Medicină Veterinară (USAMV), Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației (UBB), Facultatea de Biologie și Geologie (UBB), Spitalul Universitar de Urgență al USAMV, Vivariul UBB, Muzeul de Zoologie al UBB, Asociația Studenților Psihologi din România, Organizația Studenților pentru Natură, Asociații studențești din USAMV (ASMV, IVSA), asociații care promovează protecția animalelor și deținerea responsabilă a animalelor de companie: Pet Joy Sports Cluj-Napoca, Descoperă Natura, Angel Dogs Satu-Mare, Animal Society București, Asociația Recuperare și Agrement prin Călărie Leorinț, iCare, Nuca, Arca lui Noe Cluj, Ronda, Vegan în Cluj-Napoca, Câini de Terapie Sibiu, Mâț Tomi & Co, Asociația Autism Transilvania, școli speciale, echipe de terapie asistată de animale și numeroși voluntari din cadrul celor două universități. Alături de participanți și vizitatori, vor fi standurile cu cafea (Coffee Addicts din Cluj-Napoca) și înghețată (Sweet Bunicuța).

Intrarea este liberă, inclusiv pentru proprietarii de animale cu însoțitorii lor. Vă rugăm să aduceți animalele de companie la ZIOA16 doar dacă acestea au vaccinările la zi și nu manifestă comportamente agresive față de oameni și alte animale. Să aveți la dumneavoastră lesă, apă, hrană și elemente de igienizare.

Vă mulțumim și vă așteptăm cu mic, cu mare alături de noi, dar și de căței, pisici, cai și animale exotice, iar pentru cei mici, fiind ziua lor, USAMV Cluj-Napoca pregătește o surpriză de sezon!

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,919FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Endometrioza – cum poți să reduci durerea cu soluții naturale?

Endometrioza - cum poți să reduci durerea cu soluții naturale? Pentru a îmbunătăți calitatea...

Bolnav în vacanță, în UE? Ce drepturi ai?

Bolnav în vacanță, într-o țară din Uniunea Europeană? Află ce drepturi ai, din punct...

Cancerul de col uterin

Sistemul reproducător feminin este alcătuit din organe genitale interne și externe. Uterul împreună cu...

Cauzele disfuncției erectile

Disfuncția erectilă constă în incapacitatea de a ajunge și de a menține o erecție...

Ce este miopia? Simptomele miopiei, cauze, tratament

Ce este miopia? Miopia este o condiție oculară comună care se manifestă prin dificultăți...

Ce este tulburarea hiperactivă cu deficit de atenție (ADHD)

Tulburarea hiperactivă cu deficit de atenție (ADHD) este o tulburare  de tip neurologic, caracterizată mai ales...