Mere contra ţigări, într-un Marş Anti-Fumat la Sibiu

Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, în parteneriat cu Crucea Roşie – filiala Sibiu, organizează săptămâna viitoare un Marş Anti-Fumat. Evenimentul va avea loc joi, 31 mai 2018, cu ocazia ZILEI MONDIALE FĂRĂ TUTUN.

Scopul acestui marş este de conştientizare a populaţiei cu privire la efectele nocive pe care consumul de tutun le are asupra sănătăţii, în condiţiile în care fumatul ucide 33.000 de români anual.

Acţiunea va reuni sute de liceeni, studenţi, angajaţi din sănătate, sportivi şi voluntari din cadrul Crucii Roşii – filiala Sibiu. Participanţii la Marş vor împărţi trecătorilor pliante cu mesaje anti-fumat, iar fumătorilor le vor da un măr în schimbul unei ţigări. Toate ţigările colectate vor fi distruse.

“Acţiunile de conştientizare a populaţiei cu privire la consecinţele devastatoare pe care fumatul le are asupra sănătăţii sunt prioritare pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, ţinând cont de faptul că majoritatea afecţiunilor pulmonare ale pacienţilor noştri au drept cauză consumul de tutun. De această dată, printr-un gest simbolic, acela de a oferi un măr contra unei ţigări, dorim să încurajăm adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi totodată să arătăm că există alternative naturale care pot compensa cu succes consumul de tutun. Sperăm să ni se alăture cât mai mulţi sibieni, astfel încât semnalul de alarmă pe care îl lansăm să aibă un ecou cât mai puternic!”, a declarat Cristian Roman, manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Marşul Anti-Fumat se va desfăşura pe traseul Farmacia 24 – Piaţa Mare – Retur. La marş sunt aşteptaţi să participe cât mai mulţi sibieni, punctul de întâlnire fiind la Farmacia 24, orele 15:00.