Caravana UMF Iaşi – Campanie de promovare şi consiliere a elevilor din Moldova

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi a încheiat vineri, 18 mai 2018, „Caravana UMF Iaşi”, acţiune de prezentare a ofertei educaţionale pentru anul universitar 2018/2019 precum şi de consiliere şi orientare profesională a elevilor din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a din judeţele Moldovei.

Echipele formate din câte 4 cadre didactice şi 4 studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi au mers în 21 de colegii şi licee din Bacău, Bârlad, Botoşani, Fălticeni, Piatra Neamţ, Roman, Suceava şi Vaslui unde au stat de vorbă cu peste 2000 de elevi. Deplasarea Caravanei UMF Iaşi s-a făcut cu sprijinul companiei IULIUS, care a lansat la începutul acestui an un amplu program ce vizează creşterea atractivităţii Iaşului la nivel regional, ca un important centru educaţional şi oraş cu multiple oportunităţi de carieră.

S-au ales colegii şi licee de top din fiecare reşedinţă de judeţ, făcându-se anterior şi o analiză amănunţită asupra locului din care provin candidaţii admiterii la UMF Iaşi. Mai mult, s-a căutat ca atât cadrele didactice cât şi studenţii care au susţinut prezentările în cadrul Caravanei UMF Iaşi să fie absolvenţi ai acestor licee. Elevii au completat la finalul prezentării un chestionar de feed-back.

„Caravana UMF Iaşi” îşi propune să aducă în atenţia elevilor o prezentare a facultăţilor şi a bazei materiale a Universităţii, a oportunităţilor pe care le poate avea un student medicinist în Iaşi şi o discuţie despre perspectivele de carieră pe care studenţii le au, după terminarea unei facultăţi din cadrul UMF Iaşi. Acţiunea este menită să scoată în evidenţă valori specifice ale Universităţii precum excelenţa academică, oferta educaţională, detaliile admiterii, baza materială şi socială, oportunităţile care disting UMF Iaşi de celelalte universităţi de profil.

- Articolul continua mai jos-

„Ne dorim ca Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi să corespundă aşteptărilor viitorilor studenţi, iar în cadrul Caravanei UMF Iaşi, în întâlnirile organizate la colegiu sau la liceu, să oferim informaţii utile, astfel încât potenţialii candidaţi să facă alegeri inspirate, potrivite cu înclinaţiile lor şi să se îndrepte spre facultatea potrivită. Acesta ar fi un câştig, atât pentru fiecare elev în parte, cât şi pentru facultăţile în care vor ajunge tineri motivaţi şi dornici să vadă studenţia ca pe o perioadă unică de creştere personală şi profesională. Din acest motiv, strategia preferată de noi în Caravană a fost cea de prezentare în sala de festivităţi a liceului, în plen, oferind posibilitatea unui număr mare de elevi de a primi un răspuns avizat la toate întrebările legate de admitere şi de viaţa de student la UMF Iaşi.” a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi.

Caravana UMF Iaşi se înscrie în seria de activităţi ale Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi de promovare a ofertei educaţionale a Universităţii şi de atragere a elevilor din regiunea Moldovei în Centrul Universitar Iaşi, alături de programele „Vizită la UMF Iaşi” şi „Iaşi, oraşul studenţiei tale. Zilele Porţilor Deschise la Universităţile Ieşene”.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari