fbpx
Acasă Ştiri Medicale Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, conduce delegația României lai Adunarea Mondială a Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, conduce delegația României lai Adunarea Mondială a Sănătății

Sorina PINTEA, ministrul Sănătăţii se află în perioada 21-23 mai 2018 la Geneva, acolo unde conduce delegaţia României la cea de-a 71-a Adunare Mondială a Sănătăţii (AMS), desfăşurată la Palatul Naţiunilor Unite.

Sorina Pintea este însoţită de Adrian Vieriţă, ambasadorul României la Naţiunile Unite şi de prof. dr. Alexandru Rafila, consilier personal onorific pentru sănătate publică al ministrului Sănătăţii.

În cadrul şedinţei plenare din 22 mai 2018, ministrul Sănătăţii va avea o intervenţie în care va evidenţia importanţa accesului universal la servicii de sănătate. Ministrul Sănătăţii va sublinia faptul că accesibilitatea la servicii de sănătate şi calitatea acestora sunt determinante pentru acoperirea universală a tuturor locuitorilor, fără ca aceasta să le afecteze bunăstarea. Creşterea acoperirii cu servicii medicale, dar şi sustenabilitatea sistemelor de sănătate necesită un angajament politic clar, iar România face eforturi pentru a rezolva favorabil aceste provocări. Având Biroul Regional pentru Europa la OMS drept partener privilegiat în evaluarea sistemului de sănătate şi dezvoltarea de strategii sustenabile în zonele cheie ale sectorului sănătăţii, Guvernul României îşi va asuma responsabilitatea pentru acoperirea universală cu servicii de calitate în domeniul sănătăţii pentru toţi cetăţenii săi.

Articolul continua mai jos

Tot la Geneva, ministrul PINTEA va avea întâlniri bilaterale cu delegaţiile din Norvegia, Portugalia şi Germania. Cu prima delegaţie, ministrul român va discuta despre stadiul proiectelor derulate de către ţara noastră cu finanţare nerambursabilă din partea Norvegiei. Cu delegaţiile din Portugalia si Germania vor fi demarate discuţii privind cadrul legislativ în domeniul sănătăţii, având în vedere intenţia Ministerului Sănătăţii de a propune o nouă Lege a Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii va avea o întâlniri oficiale şi cu reprezentanţii Băncii Mondiale şi ai Fondului Global referitoare la proiectele de dezvoltare a infrastructurii din sănătate, respectiv la proiectele de susţinere a programului naţional de combatere a tuberculozei.

La această sesiune a AMS va fi validată participarea României, prin dl. prof. dr. Alexandru Rafila, drept membru al Comitetului Executiv al OMS care este compus din 34 de reprezentanţi ai statelor membre din întreaga lume.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,919FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Astmul bronşic – diagnostic, simptome, tratament

Astmul bronşic este o afecţiune a căilor respiratorii caracterizată printr-o reactivitate crescută a arborelui traheobronşic...

Ce este acarophobia şi cum se manifestă această fobie?

Acarophobia se manifestă ca o teamă patologică de infestare a pielii din cauza acarienilor...

Moartea cerebrală – ce trebuie să știi despre ea

Ce este MOARTEA CEREBRALĂ? Este ea moarte... reală sau este vorba despre cu totul...

Pericolul transmis de virusuri. Atenție ficatul.

Trei dintre hepatitele virale se cronicizează într-o proporție mare. Infecția cronică cu virusul hepatitei...

Bolile limbii: cum să le recunoaștem?

Bolile limbii: cum să le recunoaștem? Bolile gurii pot afecta sănătatea dinților, precum și...

Tulburările alimentare – Simptome, cauze, factori de risc, prevenție

Având o complexitate ce depășește cu mult preocuparea de "a mânca", tulburările alimentare sunt...