Ministrul Sănătății, la Conferinţa Naţională Distrofia musculară, familii şi specialişti împreună în aceeaşi cauză

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a participat astăzi, 18 mai 2018, la Conferinţa Naţională Distrofia musculară, familii şi specialişti împreună în aceeaşi cauză.

Conferinţa are scopul ca specialiştii din ţară şi străinătate, împreună cu asociaţiile de parinţi să identifice noi soluţii, astfel încât copiii care suferă de distrofie musculară Duchenne să beneficieze de cele mai bune servicii medicale.

Înainte de startul conferinţei, ministrul Sănătăţii a vizitat copiii prezenţi la eveniment. Organizatorii au amenajat un spaţiu special pentru aceştia, în care le-au pus la dispoziţie cele necesare pentru petrecerea timpului într-un mod cât mai plăcut, sub supravegherea personalului de specialitate.

„Sunt extrem de emoţionată după întalnirea cu aceşti copii minunati şi felicit organizatorii pentru modul special în care au gândit desfăşurarea acestui eveniment, dându-mi posibilitatea să fiu alături de ei, să văd câtă nevoie au de ajutorul nostru. Trebuie să le oferim condiţii pentru o calitate mai bună a vieţii. Am aflat despre bolile rare după ce am devenit ministru. Am descoperit astfel medici eroi care luptă alături de bolnavii cu boli rare. Aştept concluziile dezbaterilor pentru a le pune împreună în practica, în beneficiul acestor copii care merită tot sprijinul nostru”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii .

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari