fbpx
Acasă Ştiri Medicale 10 milioane de lei pentru înlăturarea efectelor incendiului de la Institutul de...

10 milioane de lei pentru înlăturarea efectelor incendiului de la Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iaşi

Executivul a aprobat astăzi, 16 mai 2018, Hotărârea de Guvern privind suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru înlăturarea efectelor incendiului produs în data de 11 aprilie 2018, la Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iaşi.

În acest sens, suma de 10 milioane lei din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018 va fi transferată prin Ministerul Sănătăţii către institutul ieşean pentru executarea lucrărilor de reparaţii capitale necesare refacerii spaţiilor.

Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iaşi, care funcţionează la etajele 4, 5 şi 6 ale clădirii în care funcţionează şi Spitalul Clinic “Dr. C.I. Parhon” Iaşi, s-a confruntat cu o situaţie de urgenţă în data de 11 aprilie 2018, când la sediul instituţiei s-a produs un incendiu devastator pornit de la staţia de Sterilizare a institutului. În urma acestuia au fost distruse magazia de materiale sanitare şi compartimentul Sterilizare în totalitate şi, într-o proporţie semnificativă Blocul Operator, Compartimentul USTACC al Secţiei Clinice de Cardiologie şi Secţia ATI a Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară.

Articolul continua mai jos

“Prin deteriorările suferite de Institut în urma incendiului, cei aproximativ 5,5 milioane de cetăţeni din zona de est a României au fost afectaţi şi nu au mai avut acces la servicii medicale de specialitate, pentru ei şi membrii familiilor lor. Am solicitat Guvernului României sprijin pentru această unitate medicală, astfel încât pacienţii să nu fie afectaţi”, a declarat Sorina PINTEA, ministrul Sănătăţii.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,919FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Dosarul diabetului: Diabetul de tip 2 ar trebui tratat precum cancerul

Diabetul de tip 2 ar trebui tratat precum cancerul și ar trebui să se...

Băuturile dulci și cancerul. Cât de periculoase sunt sucurile cu zahăr?

Un studiu realizat în Franța a demonstrat că băuturile dulci și cancerul sunt într-o...

Reumatismul – Simptome, factori de risc, tratament și recuperare

Reumatismul - Definiție și clasificare: Impactul pe care afecțiunile reumatismale îl exercită asupra societății...

Sindromul ovarelor polichistice – Simptome, cauze, complicații, tratament

Ce este sindromul ovarelor polichistice este o afecțiune comună care afectează funcția ovariană. Cele...

Limfomul Hodgkin – Cauze, simptome, tratament

Limfomul Hodgkin este un tip de cancer al sistemului limfatic, parte a sistemului imun...