fbpx
Acasă Ştiri Medicale Acces gratuit la informații medicale de calitate în cadrul conferinței „Medici Pentru...

Acces gratuit la informații medicale de calitate în cadrul conferinței „Medici Pentru Tine”

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj (OSM), din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” – Cluj-Napoca organizează a treia ediție a conferinței „Medici Pentru Tine”. Având ca scop promovarea informațiilor medicale de calitate și fiind adresat publicului larg, evenimentul va avea loc sâmbătă, 19 mai, începând cu ora 18:00, la Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca. Intrarea este liberă!

Necesitatea organizării acestei conferințe este justificată, în principal, de faptul că România ocupă în prezent penultimul loc ca speranță de viață în clasamentul Uniunii Europene și se află printre țările cu cea mai mare rată de mortalitate infantilă. În acest context, informarea corectă asupra metodelor de prevenire a bolilor devine din ce în ce mai importantă. Tocmai de aceea, Conferința „Medici Pentru Tine” abordează două teme de maximă actualitate, alese pornind de la o serie de statistici extrem de îngrijorătoare:

-Vaccinarea, beneficii și riscuri. La nivel global, 1,5 milioane de copii cu vârsta sub 5 ani mor în fiecare an din cauza unor boli care ar fi putut fi prevenite prin vaccinare. Tema va fi abordată sub formă de discuție între Ovidiu Covaciu, fondatorul blogului Coaliția România Sănătoasă, Conf. Dr. Mira Florea, medic primar medicină de familie, Dr. Aida Puia, medic primar medicină de familie, Dr. Teodora Iacob, medic specialist boli infecțioase, Dr. Ana Cristina Bucur, medic rezident medicină de laborator.

Articolul continua mai jos

-Accidentul vascular cerebral. În lume, o persoană suferă un accident vascular cerebral la fiecare două secunde, fiind a treia cauză a mortalității în țările dezvoltate. Dl. Prof. Dr. Ștefan Florian, medic primar neurochirurg, va vorbi despre cum poate fi recunoscută și, mai ales, prevenită această afecțiune.

Conferința oferă persoanelor din afara domeniului medical o sursă gratuită de informații corecte în ceea ce privește sănătatea. Scopul ei este de a ajuta oamenii să deosebească adevărul de falsele informații și mituri care circulă pe diverse site-uri pseudoștiințifice și rețele de socializare.

În deschiderea conferinței, domnul academician prof. dr. Nicolae Hâncu va adresa câteva cuvinte publicului. Totodată, organizatorii au pregătit un moment muzical inedit și multe alte surprize pentru fiecare participant care vor avea loc pe parcursul evenimentului.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,938FaniÎmi place
1,090AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Sindromul Sjögren – diagnostic și tratament

Dacă aţi avut simptome de uscăciune oculară sau bucală sau aţi fost diagnosticat în...

Ce este Hemofilia și care este diferența între cea de tipul A și B?

Ce este Hemofilia și care este diferența între cea de tipul A și B? ...

Cancerul colorectal – Simptome, factori de risc, tratament

Cancerul colorectal definitie - Cancerul colorectal sau cancerul de colon reprezintă apariția unor celule...

Hernia – Tehnici complexe, minim invazive în chirurgia herniilor

Hernia reprezintă o afecțiune frecvent întâlnită în patologia chirurgicală, în special la sexul masculin,...

Crampele musculare – 9 metode să le previi

Caracterizate printr-o contracție involuntară și dureroasă a unui mușchi, crampele musculare apar pe neașteptate....

Bronşita cronică tabagică – Cauze, simptome, tratament

Bronşita cronică tabagică este o boală destul de frecventă în rândul populației prin faptul...