Număr mare de donatori în prima zi a campaniei „Donăm împreună, Noi dăm startul!”

Aproape 100 de clujeni au donat sânge luni, 14 mai 2018, în prima zi a campaniei de donare de sânge „Donăm împreună, Noi dăm startul!”, organizată de Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, împreună cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj.

Campania își dorește să fie mai mult decât un eveniment punctual, obiectivul major al acesteia fiind acela de a crea un comportament constant, consecvent în ceea ce privește donarea de sânge.

În acest sens, pe lângă campania propriu-zisă de donare, care are loc în perioada 14-18 mai 2018, studenţii voluntari ai Universităţii Babeş-Bolyai au organizat o campanie în cadrul căreia clujenii au fost informaţi cu privire la fenomenul donării, la beneficiile acestei acţiuni şi la nevoia acută de sânge cu care se confruntă spitalele româneşti.  Campania de informare s-a desfăşurat în toate cele 21 de facultăţi ale UBB şi a mobilizat peste 100 de studenţi voluntari din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării.

          Campania de donare de sânge se va desfășura de luni până vineri, în intervalul orar 7.30-13.00, la sediul Centrului Regional de Transfuzie Cluj (str. Nicolae Bălcescu nr. 18).

- Articolul continua mai jos-

          În cadrul primelor patru ediţii ale campaniei organizate de UBB, au donat aproape 1000 de persoane. Având în vedere că sângele unui donator poate salva 3 vieţi, putem spune că în urma acestor campanii, aproape 3000 de persoane au putut beneficia de sângele donat de studenţi.

Printre partenerii care s-au alăturat iniţiativei UBB și USAMV se numără: Centrul Regional de Transfuzie Cluj, Consiliul Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (CSUBB), Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB) și FC Universitatea Cluj.

Campania este realizată cu ajutorul Marty Restaurants, Exclusiv Catering & Events și Cora.

          Mai multe informații pot fi obţinute prin accesarea paginii de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/2028164740755087/.

 

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari