Asistentul medical este o voce – Sănătatea este un drept al omului

La acest sfârşit de săptămână am sărbătorit asistenţii medicali şi moaşele care îşi desfăşoară activitatea în sistemul medical.

Cu acest prilej doresc să exprim, încă o dată, recunoştinţa şi respectul meu faţă de activitatea cadrelor medicale – medici, asistenţi medicali, infirmieri pentru efortul depus în asigurarea asistenţei medicale.

Cunosc foarte bine munca depusă şi realităţile cu care se confruntă aceşti profesionişti. Vreau să subliniez rolul important pe care asistentul medical îl are în echipa medicală şi în procesul de îngrijire al pacienţilor.

Profesia de asistent medical este profund umană, cu rol în asigurarea tratamentului pacienţilor, dar şi în informarea, consilierea şi sprijinul acestora.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

Asistenţii medicali sunt, de multe ori, singurii profesionişti care asigură asistenţa medicală pentru populaţia aflată în zone defavorizate. Conform statisticilor, aceştia reprezintă peste o treime din forţa de muncă aflată în sistemul de sănătate şi pot lucra în cele mai dificile condiţii.

În aceste zile am fost mândră să sărbătoresc împreună cu dumneavoastră şi să răspund invitaţiilor pe care mi le-aţi adresat.

La mulţi ani, asistenţi medicali!”

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii

Video recomandat

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în rândul copiilor. Unul dintre...

Lipsa de fier în organism – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave. Când nivelul fierului din organism scade sub limitele normale, apar tot...

Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte...