Asistentul medical este o voce – Sănătatea este un drept al omului

La acest sfârşit de săptămână am sărbătorit asistenţii medicali şi moaşele care îşi desfăşoară activitatea în sistemul medical.

Cu acest prilej doresc să exprim, încă o dată, recunoştinţa şi respectul meu faţă de activitatea cadrelor medicale – medici, asistenţi medicali, infirmieri pentru efortul depus în asigurarea asistenţei medicale.

Cunosc foarte bine munca depusă şi realităţile cu care se confruntă aceşti profesionişti. Vreau să subliniez rolul important pe care asistentul medical îl are în echipa medicală şi în procesul de îngrijire al pacienţilor.

Profesia de asistent medical este profund umană, cu rol în asigurarea tratamentului pacienţilor, dar şi în informarea, consilierea şi sprijinul acestora.

- Articolul continua mai jos-

Asistenţii medicali sunt, de multe ori, singurii profesionişti care asigură asistenţa medicală pentru populaţia aflată în zone defavorizate. Conform statisticilor, aceştia reprezintă peste o treime din forţa de muncă aflată în sistemul de sănătate şi pot lucra în cele mai dificile condiţii.

În aceste zile am fost mândră să sărbătoresc împreună cu dumneavoastră şi să răspund invitaţiilor pe care mi le-aţi adresat.

La mulţi ani, asistenţi medicali!”

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari