fbpx
Acasă Ştiri Medicale Consultaţii şi tratamente stomatologice gratuite pentru locuitorii sectorului 4

Consultaţii şi tratamente stomatologice gratuite pentru locuitorii sectorului 4

Singurul spital de profil din capitală, care oferă servicii medicale gratuite cetăţenilor Bucureştiului se va muta în sectorul 4.

Pacienţii cu probleme stomatologice care locuiesc în sectorul 4 al capitalei pot ajunge mult mai repede la un medic specialist care să-i trateze. Adulţii şi copiii, care suferă din cauza afecţiunilor dentare, vor putea beneficia în regim de urgenţă sau nu, de consultaţii, radiografii şi tratamente stomatologice, în funcţie de problemele cu care se confruntă. Mai mult, toate aceste servicii vor fi gratuite şi asigurate de către o echipă medicală cu o vastă experienţă. Mai exact, de către medici şi asistenţi ai Facultăţii de Medicină Dentară, care vor fi relocaţi din mai multe clădiri, cu risc seismic ridicat, într-un spaţiu nou reamenajat din sectorul 4 al capitalei.

Totodată, în acelaşi centru îşi vor desfăşura activitatea studenţii şi cadrele didactice de la Facultatea de Medicină Dentară, urmare a unei colaborări între Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” şi Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti, cu sprijinul şi implicarea activă a Primăriei Municipiului Bucureşti.

Articolul continua mai jos

Asocierea dintre cele două instituţii nu este întâmplătoare, dimpotrivă. Medic stomatolog de profesie şi asistent universitar în cadrul UMF, primarul Daniel Băluţă are în lucru chiar un astfel de proiect, al construcţiei şi amenajării unui centru multifuncţional, care să ofere servicii medicale şi sociale gratuite pentru cetăţenii sectorului 4 şi nu numai.

Noul ansamblu destinat serviciilor medicale şi sociale va fi amenajat într-o zonă uşor accesibilă a sectorului şi va fi compartimentat astfel încât toate activităţile să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Cabinetele medicale vor fi dotate corespunzător iar zonele destinate activităţilor didactice vor fi precis delimitate.

Costurile investiţiei necesare atât pentru realizarea lucrărilor de construcţie cât şi pentru utilarea acestora se ridică la valoarea de aproximativ 21.000.000 lei, iar finanţarea va fi asigurată din bugetul local al Primăriei Municipiului Bucureşti şi al Sectorului 4.

Proiectul privind cooperarea dintre Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti şi Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” urmează să intre pe ordinea de zi a proximei şedinţe a Consiliului Local Sector 4 şi ulterior pe cea a a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Această iniţiativă va deveni realitate datorită implicării deosebite din partea primarului general al Municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, a rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, academician Ioanel Sinescu şi a prorectorului cu probleme de învăţământ universitar de licenţă şi de master al UMF, prof. univ. dr. Ecaterina Ionescu.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,917FaniÎmi place
1,210AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Cataracta – simptome și tratament

Cataracta este principala cauză de pierdere a vederii la adulţii cu vârstă de peste...

Tromboflebita – cauze, simptome și tratament

Tromboflebita reprezintă o afecțiune specifică circulației venoase de la nivelul membrelor inferioare. În cadrul...

Cancerul de sân – riscurile cresc și cu 126%! Află când și de ce!

Cancerul de sân - riscurile cresc și cu 126%! Află când și de ce!...

Reumatismul – Simptome, factori de risc, tratament și recuperare

Reumatismul - Definiție și clasificare: Impactul pe care afecțiunile reumatismale îl exercită asupra societății...

9 sfaturi pentru albirea dinților

9 sfaturi pentru albirea dinților. Zâmbetul este unul dintre primele lucruri pe care le...

Lipsa de fier în organism – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier (sau carența de fier) poate genera boli grave. Când nivelul fierului...