Consultaţii şi tratamente stomatologice gratuite pentru locuitorii sectorului 4

Singurul spital de profil din capitală, care oferă servicii medicale gratuite cetăţenilor Bucureştiului se va muta în sectorul 4.

Pacienţii cu probleme stomatologice care locuiesc în sectorul 4 al capitalei pot ajunge mult mai repede la un medic specialist care să-i trateze. Adulţii şi copiii, care suferă din cauza afecţiunilor dentare, vor putea beneficia în regim de urgenţă sau nu, de consultaţii, radiografii şi tratamente stomatologice, în funcţie de problemele cu care se confruntă. Mai mult, toate aceste servicii vor fi gratuite şi asigurate de către o echipă medicală cu o vastă experienţă. Mai exact, de către medici şi asistenţi ai Facultăţii de Medicină Dentară, care vor fi relocaţi din mai multe clădiri, cu risc seismic ridicat, într-un spaţiu nou reamenajat din sectorul 4 al capitalei.

Totodată, în acelaşi centru îşi vor desfăşura activitatea studenţii şi cadrele didactice de la Facultatea de Medicină Dentară, urmare a unei colaborări între Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti, cu sprijinul şi implicarea activă a Primăriei Municipiului Bucureşti.

Asocierea dintre cele două instituţii nu este întâmplătoare, dimpotrivă. Medic stomatolog de profesie şi asistent universitar în cadrul UMF, primarul Daniel Băluţă are în lucru chiar un astfel de proiect, al construcţiei şi amenajării unui centru multifuncţional, care să ofere servicii medicale şi sociale gratuite pentru cetăţenii sectorului 4 şi nu numai.

- Articolul continua mai jos-

Noul ansamblu destinat serviciilor medicale şi sociale va fi amenajat într-o zonă uşor accesibilă a sectorului şi va fi compartimentat astfel încât toate activităţile să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Cabinetele medicale vor fi dotate corespunzător iar zonele destinate activităţilor didactice vor fi precis delimitate.

Costurile investiţiei necesare atât pentru realizarea lucrărilor de construcţie cât şi pentru utilarea acestora se ridică la valoarea de aproximativ 21.000.000 lei, iar finanţarea va fi asigurată din bugetul local al Primăriei Municipiului Bucureşti şi al Sectorului 4.

Proiectul privind cooperarea dintre Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” urmează să intre pe ordinea de zi a proximei şedinţe a Consiliului Local Sector 4 şi ulterior pe cea a a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Această iniţiativă va deveni realitate datorită implicării deosebite din partea primarului general al Municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, a rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, academician Ioanel Sinescu şi a prorectorului cu probleme de învăţământ universitar de licenţă şi de master al UMF, prof. univ. dr. Ecaterina Ionescu.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari