fbpx
Acasă Ştiri Medicale Simularea concursului de admitere la UMF Iași

Simularea concursului de admitere la UMF Iași

Societatea Studenţilor Medicinişti din Iaşi (SSMI), Societatea Studenţilor Stomatologi din Iaşi (SSS), Societatea Studenţilor Farmacişti din Iaşi (SSFI), Asociaţia Studenţilor Bioingineri (ASB) şi Societatea Studenţească de Chirurgie din România (filialaIaşi), în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” din Iaşi organizează sâmbătă, 12 mai 2018 a doua ediţie a Simulării Concursului de Admitere.

Un număr de peste 1300 de candidaţi a optat pentru a susţine Simularea Concursului de Admitere în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa”, din Iaşi. Aceştia au completat formularul disponibil online în perioada 9 aprilie 2018 – 29 aprilie 2018, urmând cu atenţie paşii pentru înscriere prezentaţi pe site-ul http://simulare-admitere.ssmi.ro/.

Elevii înscrişi sunt repartizaţi în amfiteatre şi în sălile de lucrări ale Universităţii în mod aleator, pe baza specializării pentru care au optat: Medicină, Medicină dentară, Farmacie, Bioinginerie medicală, Asistenţă Medicală Generală, Nutriţie şi dietetică, Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare, Tehnică dentară. Ei vor primi în cadrul Simulării Concursului câte o broşură alcătuită din teste tip grilă cu un număr diferit de întrebări pentru fiecare specializare, redactate exclusiv de către cadrele didactice ale Universităţii de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” din Iaşi. Candidaţii vor rezolva testele de Biologie, Fizică, Chimie sau Matematică în intervalul de timp de 3 ore prevăzut în Metodologia Examenului de Admitere.

Articolul continua mai jos

Rezultatele vor putea fi regăsite ulterior pe site-ulhttp://simulare-admitere.ssmi.ro. Contestaţiile se vor face în scris, completând o cerere tipizată, în sediul Societăţii Studenţilor Medicinişti Iaşi, în primele 4 ore de la finalizarea examenului simulat.

Întrucât organizarea Simulării Concursului de Admitere respectă cu stricteţe punctele prezentate în Metodologia Examenului de Admitere desfăşurat în vară, candidaţii au o ultimă şansă de a se familiariza cu atmosfera unei examinări importante pentru viitorul lor personal şi profesional. În plus, aceştia au prilejul de a-şi autoevalua cunoştinţele dobândite până în prezent sub presiunea unui interval de timp stability limitat.

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa din Iaşi a stabilit calendarul concursului de admitere la studii universitare de licenţă pentru sesiunea iulie 2019. Astfel, înscrierile vor avea loc în perioada 16-21 iulie, iar miercuri, 25 iulie, candidaţii vor susţine testul grilă, cu durata de trei ore, pentru ocuparea locurilor subvenţionate de la bugetul de stat şi a locurilor cu taxa în lei.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,941FaniÎmi place
1,080AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Dosarul diabetului: Diabetul de tip 2 ar trebui tratat precum cancerul

Diabetul de tip 2 ar trebui tratat precum cancerul și ar trebui să se...

10 informaţii despre tratamentul anticoagulant

Tratamentul anticoagulant este prescris pentru a preveni formarea de trombi (cheaguri de sânge)...

Sindromul de tunel carpian – cauze, simptome, tratament

Sindromul de tunel carpian este o afecţiune comună care cauzează durere, amorţeală şi furnicături...

Rezistența la antibiotice

În ultimii ani, rezistența bacteriană a devenit un fenomen mondial, ce presupune o adevărată...

Arteriopatia cronică obliterantă – cauze, simptome și tratament

Arteriopatia obliterantă a membrelor inferioare este o boală a sistemului circulator, prin care datorită...