fbpx
Acasă Ştiri Medicale Campania ”Donează sânge, fii erou”, la Iași

Campania ”Donează sânge, fii erou”, la Iași

Societatea Studenţilor Medicinişti Iaşi (SSMI) în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Iaşi organizează o nouă ediţie a Campaniei de Donare de Sânge, sub deviza “Donează Sânge, Fii Erou!” în perioada 7-11 mai 2018.

Proiectul naţional, implementat în Departamentul de Sănătate Publică (SCOPH) din cadrul Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR), se va desfăşura în 10 centre universitare din România: Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov, Sibiu, Craiova, Timişoara, Oradea, Constanţa şi Târgu-Mureş.

Realitatea cotidiană ne demonstrează că oamenii donează sânge doar în caz de necesitate. Conform datelor din Centru de Transfuzie Sangvină Iaşi, pentru a răspunde prompt cerinţelor fiecărei unităţi medicale, ar trebui să se înregistreze zilnic în jur de 100 de donatori. Cu toate acestea, în prezent numărul donatorilor este mult sub aşteptări. De aceea, proiectul “Donează sânge! Fii erou!” vine în întâmpinarea acestei probleme prin organizarea unei campanii ample, menite să atragă atenţia asupra importanţei donării de sânge, a beneficiilor acesteia şi a posibilităţii reale de a salva vieţi din postura de civil.

Articolul continua mai jos

În prima parte a proiectului, voluntarii au demarat o campanie de informare şi de sensibilizare a ieşenilor, împărţind pliante în zonele intens populate şi în căminele studenţeşti din cadrul campusurilor universitare ieşene, referitoare la criza de sânge cu care se confruntă spitalele din România şi importanţa actului donării, urmând ca a doua parte să se deruleze în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Iaşi.

În perioada 7-11 mai 2018, între orele 8:30-13:30, voluntarii din cadrul Societăţii Studenţilor Medicinişti din Iaşi vor fi prezenţi în centru pentru a discuta cu donatorii, pentru a-i convinge să revină şi pentru a acorda ajutor personalului.

Pentru această campanie, proiectul mobilizează aproximativ 50 voluntari activi, studenţi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” din Iaşi, care depun eforturi constante pentru organizarea, mediatizarea şi creşterea conştientizării importanţei donării de sânge în rândul populaţiei generale.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,941FaniÎmi place
1,080AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Pneumonia – Totul despre penumonie, cazue, simptome, tratament

Ce este pneumonia? Pneumonia este o infecție a plămânilor cauzată de microbi și însoțită...

Hipotiroidismul – generalități, cauze, simptome, diagnostic, tratament

Cel puțin o dată , fiecare dintre noi a întâlnit măcar o persoană care...

Cinci recomandări dentare pentru femeile însărcinate

Sarcina este pentru orice femeie o perioadă pe cât de delicată, pe atât de...

Ce este dependența de internet? Tipuri, efecte negative, tratament

Ce este dependența de internet? Cu toate că internetul este astăzi parte integrantă a...

Boala Alzheimer – cauze, manifestări, factori de risc

Ce este Boala Alzheimer? Boala Alzheimer este o afecțiune neurodegenerativă în cadrul căreia moartea...

Comunicarea între medic şi pacient. Ce este expectorația?

În momentul când mergi la medic, mai ales pentru o problemă respiratorie, apar urmatoarele...