fbpx
Acasă Ştiri Medicale Campania ”Donează sânge, fii erou”, la Iași

Campania ”Donează sânge, fii erou”, la Iași

Societatea Studenţilor Medicinişti Iaşi (SSMI) în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Iaşi organizează o nouă ediţie a Campaniei de Donare de Sânge, sub deviza “Donează Sânge, Fii Erou!” în perioada 7-11 mai 2018.

Proiectul naţional, implementat în Departamentul de Sănătate Publică (SCOPH) din cadrul Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR), se va desfăşura în 10 centre universitare din România: Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov, Sibiu, Craiova, Timişoara, Oradea, Constanţa şi Târgu-Mureş.

Realitatea cotidiană ne demonstrează că oamenii donează sânge doar în caz de necesitate. Conform datelor din Centru de Transfuzie Sangvină Iaşi, pentru a răspunde prompt cerinţelor fiecărei unităţi medicale, ar trebui să se înregistreze zilnic în jur de 100 de donatori. Cu toate acestea, în prezent numărul donatorilor este mult sub aşteptări. De aceea, proiectul “Donează sânge! Fii erou!” vine în întâmpinarea acestei probleme prin organizarea unei campanii ample, menite să atragă atenţia asupra importanţei donării de sânge, a beneficiilor acesteia şi a posibilităţii reale de a salva vieţi din postura de civil.

Articolul continua mai jos

În prima parte a proiectului, voluntarii au demarat o campanie de informare şi de sensibilizare a ieşenilor, împărţind pliante în zonele intens populate şi în căminele studenţeşti din cadrul campusurilor universitare ieşene, referitoare la criza de sânge cu care se confruntă spitalele din România şi importanţa actului donării, urmând ca a doua parte să se deruleze în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Iaşi.

În perioada 7-11 mai 2018, între orele 8:30-13:30, voluntarii din cadrul Societăţii Studenţilor Medicinişti din Iaşi vor fi prezenţi în centru pentru a discuta cu donatorii, pentru a-i convinge să revină şi pentru a acorda ajutor personalului.

Pentru această campanie, proiectul mobilizează aproximativ 50 voluntari activi, studenţi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” din Iaşi, care depun eforturi constante pentru organizarea, mediatizarea şi creşterea conştientizării importanţei donării de sânge în rândul populaţiei generale.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,920FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Tiroidita Hashimoto – Ce este, cauze, simptome, tratament

Ce este glanda tiroidă?  Glanda tiroidă este o glandă situată în partea anterioară a...

Fibroza pulmonară idiopatică, boală invalidantă și letală. Rata medie de supraviețuire, 2-3 ani de la diagnosticare

Fibroza pulmonară idiopatică este o boală pulmonară debilitantă și cu un prognostic destul de...

Ce este insuficiența cardiacă și cum se tratează

Ce este insuficiența cardiacă? Insuficiența cardiacă desemnează condiția în care inima este incapabilă de a...

Ce este psoriazisul? Cauze, simptome, tratament

Ce este psoriazisul? Psoriazisul este o boală de tip cronic cu determinism genetic, caracterizată...

Efectul placebo – beneficiile studiilor clinice pentru pacienți

„Placebo” este  un cuvânt și o noțiune despre care mai toată lumea crede că...

Cancerul gastric – simptome, diagnostic, tratament

Cancerul gastric reprezentă una din cele mai frecvente malignităţi în întreaga lume, situânduse pe...