Grevă în sistemul de sănătate. Proteste în majoritatea spitalelor din țară (FOTO)

Federația SANITAS din România a declanșat azi un protest fără precedent:Grevă de avertisment în două sectoare concomitent– SĂNĂTATE, respectiv ASISTENȚĂ SOCIALĂ.

Suntem obligați să recurgem la această formă de protest de o Lege a salarizării  proastă și un Guvern inflexibil .Au încercat să îi cumpere pe unii dintre noi cu salarii mari și să îi umilească pe alții luându-le din venituri!Haideți să le arătăm guvernanților că SĂNĂTATEA ȘI ASISTENȚA SOCIALĂ NU AU PREȚ! Haideți să le arătăm guvernanților să ECHIPA MEDICALĂ NU ARE PREȚ!”, este mesajul transmis de SANITAS.

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” s-au alăturat acțiunii de protest organizatre de SANITAS.

„Solidaritatea Sanitară se alătură formelor legale de protest pentru susţinerea revendicărilor comune. În acest sens, în data de 7 mai 2018 Federaţia „Solidaritatea Sanitară” va organiza, timp de două ore, o „grevă românească” de avertisment (pichetarea spitalelor cu oamenii veniţi de acasă, echipaţi în ţinutele de protest, şi greva japoneză din partea salariaţilor aflaţi la serviciu) ca formă de protest pentru susţinerea revendicărilor organizaţiei aşa cum au fost formulate, concomitent cu greva de avertisment anunţată de Federaţia Sanitas”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Sindicatul Solidaritatea Sanitară. Acţiunile Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” se desfăşoară în cadrul protestului împotriva „creşterilor salariale” care scad veniturile angajaţilor din sănătate, continuând formele de protest desfăşurate până acum. Una dintre revendicările esenţiale ale Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” o reprezintă eliminarea „sancţiunilor pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale” pe care o constituie includerea în limita de 30% a sporurilor pentru gardă şi a celor pentru activitatea desfăşurată în zilele nelucrătoare, cea eficientă soluţie constituind-o eliminarea acestei limite

- Articolul continua mai jos-

În toate spitalele din țară angajații au protestat timp de două ore. SANITAS a anunțat că intenționează să declanșeze greva generală în 11 mai.

Premierul Viorica Dăncilă a precizat că sindicatele din Sănătate sunt chemate în data de 8 mai la discuţii cu premierul şi miniştrii Muncii, Sănătăţii şi de Finanţe, legat de nemulţumirile acestora privind sporurile.

greva sanitas 1 greva sanitas 2 greva sanitas 3 greva sanitas 4 greva sanitas 5 greva sanitas 6 greva sanitas 7

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari