fbpx

Doi clujeni traversează cel mai mare ghețar din Europa pentru copiii cu boli oncologice

După cei 1800 de kilometri parcurși cu bicicleta până la Chamonix și după escaladarea Mont Blanc din 2017 (YuppiRide2017) Szénási Zoltán și Alpár György Katona se pregătesc de o nouă aventură caritabilă.

Proiectul din acest an vizează traversarea ghețarului Vatnajokull din Islanda de la est la vest, respectiv escaladarea vârfului Hvannadalshnjúkur care se află pe ghețar. Unicitatea proiectului constă în faptul că distanța (de aproximativ 250 km) va fi parcursă pe schiuri, fără ajutor exterior, iar bagajele (îmbrăcăminte, cort, mâncare, echipamente) vor fi trase pe sănii speciale (pulka).

Cei doi fondatori ai Rupicapra Social vor pleca din Cluj-Napoca vineri, 11 mai și vor ajunge pe ghețar în data de 14 mai. Potrivit calculelor, vor termina călătoria până la 25 mai, și se vor întoarce acasă în 26 mai.

În perioada următoare, tinerii își doresc strângerea a 45 000 lei pentru Tabăra Yuppi, sumă din care se va organiza cea de-a patra tabără pentru copiii cu vârsta între 0 și 10 ani care suferă de boli oncologice. Ei, împreună cu familiile lor vor putea beneficia astfel de un șir de programe de terapie prin experiență, pentru a-i ajuta să își redescopere încrederea în sine şi să le ofere resurse emoţionale esenţiale în lupta cu boala.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari