SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor

Direcţia de Sănătate Publică Prahova celebrează în data de 5 mai 2018, campania „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor”.
Iniţiativa anuală „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor” este parte a efortului major global coordonat de OMS, care sprijină profesioniştii din domeniul sănătăţii să-şi îmbunătăţească igiena mâinilor şi să sprijine astfel prevenirea infecţiilor asociate asistentei medicale (IAAM) grave, care pun frecvent viaţa în pericol.

TEMA campaniei este: SEPTICEMIA

SLOGANUL campaniei : PREVENIŢI SEPTICEMIA -este în mâinile voastre –

Actiunile de igienă a mâinilor trebuie desfăsurate tot anul, pentru prevenirea IAAM si reducerea riscului de septicemie.
Septicemia (Sepsis) apare ca răspuns al organismului atunci când infecţia afectează ţesuturile şi organele. Dacă nu este recunoscută din timp şi nu este gestionată prompt, poate duce la şoc septic, insuficienţe multiple de organ şi deces. Este o complicaţie gravă a infecţiei în toate ţările şi în mod particular în ţările slab şi mediu dezvoltate reprezintă o cauză majoră de morbiditate şi mortalitate maternă şi neonatală.

- Articolul continua mai jos-

Septicemia poate rezulta de multe ori din infecţii asociate asistenţei medicale (IAAM), ca unul din cele mai frecvente evenimente adverse din perioada spitalizării. Cum aceste infecţii sunt de multe ori rezistente la antibiotice, pot conduce rapid la deteriorarea stărilor clinice.

Acţiunile de igienă a mâinilor trebuie desfăşurate tot anul, pentru prevenirea IAAM si reducerea riscului de septicemie.
Spitalele şi alte unităţi sanitare sunt invitate să ia parte la această iniţiativă globală pentru a continua creşterea nivelului de conştientizare în privinţa importanţei igienei mâinilor, pentru a transfera acţiunile la nivelul îngrijirilor şi pentru a reduce riscul de IAAM.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari