Un super-aliment creat de o clujeancă, premiat la saloanele de inventică: Ciocolata raw vegană cu particule nanometrice de aur, platină și argint

O clujeancă a creat un produs natural și sănătos care poate să fie consumat de absolut oricine, fără a exista problema vreunei intoleranțe, nu provoacă alergii și are doar are efecte benefice organismului! Este vorba de ciocolata raw vegană , detoxifiantă și regenerantă cu miere și particule nanometrice de aur, platină și argint!

„Ciocolata energizează, hrănește și ajută să ne relaxăm la modul profund; dă acea stare de bine, aduce un dulce sănătos care ne împlinește într-un mod benefic”, precizează Carmen Suciu, autoarea invenției. Ciocolata inovatoare primește atât aprecierile consumatorilor, cât și a experților, fiind premiată cu medalii de aur la saloanele de inventică din țară și din străinătate.

Carmen Suciu – „Ciocolata raw vegană, este mai mult decât ciocolată, este un super aliment!”

Carmen Suciu este inventatoarea acestei ciocolate raw vegane, realizate la temperaturi joase, sub 40oC, precum temperatura corpului uman. Ingredientele acesteia sunt ecologice, naturale; ca și îndulcitor este folosită mierea, nu zahărul și nici produse de origine animală, ci se folosec uleiuri esențiale de cea mai bună calitate din țară. În aceste rețete s-au folosit lămâie, grapefruit și portocală, dar și fructe uscate, la rândul lor, ecologice și particule nanometrice de aur, platină și argint!

„Practic, este o soluție ecoloidală ionică care are și aceste particule de argint, aur și platină, dimensiunea lor este între 0,5 și 4,5 nanometri; sunt niște dimensiuni care ajung până la nivel de ADN, dimensiunea ADN-ului fiind de 2,5 nanometri.

- Articolul continua mai jos-

Avantajele acestei ciocolate sunt multiple; ingredientele acesteia sunt compatibile între ele, dimensiunea acestor particule face să fie foarte ușor asimilabile în corp, sunt eficientizate și restul ingredientelor și, în același timp, se potențează între ele.

Este un produs care a fost creat pentru a susține viața, este un produs viu, un produs care ne hrănește și nu are absolut niciun dezavantaj, el poate fi folosit inclusiv de către diabetici, de copii, de absolut oricine”, a declarat, pentru Ziar Medical, Carmen Suciu,  inventatoarea ciocolatei raw vegane.

Ciocolata raw vegană, este antiinflamatoare, acest efect fiind dat de către argint și uleiurile esențiale care favorizează procesul de detoxifiere și ajută inclusiv sistemul limfatic să funcționeze mult mai bine. Efectul antiinflamator și efectul de detoxifiere se datorează tot uleiurilor esențiale de aur și argint. Apoi, efectul regenerator este dat de argint, aur și platină, având acest efect și asupra neuronilor.

„Aceste nanoparticule sunt metale prețioase care există în corpul nostru, dar, din păcate, în alimentația de zi cu zi, nu prea avem de unde să le luăm; am găsit, însă, o formulă care să fie gustoasă, echilibrată ca arome, dar și sănătoasă! Odată ce într-un produs respecți aceste principii naturale, acesta aduce toate beneficiile pentru că respectă viața, legile naturii!

Ciocolata raw vegană – Este important ca alimentul pe care îl mâncăm să fie viu, aceasta este o regulă de bază!

Nevoia noastră de dulce este normală, doar că este important că acest dulce să fie benefic; în cazul acestei ciocolate gustul de dulce este potențiat de aur”, a precizat Carmen Suciu.

Ciocolata albă are ingrediente precum untul de cocos, untul de cacao, fructe uscate ecologice, uscate la temperaturi joase, miere, aur, particulele nanometrice de argint aur și platină; ca și uleiuri esențiale au fost folosite portocala și grepfrut, iar în ciocolata neagră este folosit untul de cacao, untul de cocos, fructele organice deshidratate la temperaturi joase, tăiate în bucăți foarte mici, miere, particule nanometrice de aur, argint și platină.

- Articolul continua mai jos-

„Este mai mult decât ciocolată, este un super aliment și este așa cum ar trebui să fie defapt o ciocolată, adică în totalitate benefică”, a adăugat inventatoarea produsului raw vegan”.

Această ciocolată este „altceva”!

Produsul finit de azi este rodul a nu mai puțin de 8 ani de muncă.

„Am început de la o rețetă simplă pe care am făcut-o din ce în ce mai complexă și am urmărit să pun cele mai bune ingrediente care există pe piața produselor bio și, în același timp, am adus acest aport de nanoparticule care de obicei nu se folosesc, iar concentrațiile folosite sunt mult mai mari.

În cazul în care cineva va vrea să mănânce mai multă ciocolată, ingredientele fiind naturale, corpul nostru le elimină pentru că ele nu sunt agresive cu organismul. Noi avem nevoie de aceste metale prețioase pentru regenerare, dar e mai greu să le găsim în alimentație și atunci am urmărit să le pun într-un produs care, în mod normal, se consumă constant”, a adăugat Carmen Suciu.

„Pasiunea pentru plante și experimente a început în copilărie. Apoi, studiile de inginerie au ajutat la dezvoltarea simțului practic.”

Pasiunea mea de când eram copil erau plantele și de mică am început să fac tot felul de experimente, am început să culeg plante în anumite momente ale zilei, fiind conștientă că în acele perioade principiile active cresc sau scad în funcție de momentul în care eu le culeg, zona și calitatea seminței din care crește acea plantă.

Ulterior, am început să dezvolt produse cât mai sănătoase, ajungând să dezvolt un produs care să fie cât mai complex și cât mai aproape de starea de perfecțiune. Aceasta a fost pasiunea mea; ca și inginer am lucrat foarte puțin pentru că mi-am dat seama că nu mă reprezintă, doar facultatea m-a ajutat să am acel simț practic foarte bine dezvoltat și am înțeles că, atâta timp cât există o problemă, există și o soluție.

-Articolul continua mai jos-

Am studii de Inginerie, la Facultatea de Instalații Cluj-Napoca, și mi-am dat seama că, de fapt, rolul facultății pe care am terminat-o nu a fost neapărat ca eu să merg în direcția respectivă, ci mi s-a dezvoltat un acest aspect foarte practic.

Dincolo de toate acestea, eu consider că astfel de inspirații vin de la Dumnezeu pentru că noi altfel nu am putea să accesăm astfel de informații, astfel de idei inovatoare”, a adăugat Carmen.

Ciocolata raw vegană – Prima reacție a oamenilor care gustă produsul e aceea că această ciocolată este „altceva”; ei sunt obișnuiți cu gusturile sintetice, însă, precizează inventatoarea, acesta este gustul la care noi ar trebui să ne raportăm, nu cel sintetic! Celor care o gustă le place foarte mult, copiii sunt foarte entuziasmați, însă și adulții răspund pozitiv.

Mai precis, precizează Carmen, persoanele care sunt mai dinamice și în special bărbații, preferă ciocolata închisă la culoare, cea care are în compoziție lichior de cacao; în schimb, copiii și femeile preferă ciocolata albă. Cert este că cele două ciocolate seamănă, dar sunt total diferite!

„Îmi doresc foarte mult ca această ciocolata raw vegană, să ajungă la cât mai multă lume, ceea ce este foarte important!

Eu caut producători și parteneri cu care pot să aduc aceasta ciocolată pe piață pentru a o promova ca pe un produs natural și sănătos care poate să fie consumat de absolut oricine și nu are intoleranță, nu provoacă alergii pentru că nu există nici un ingredient care să provoace alergii, ci doar are efectele acestea benefice. Mierea este un produs cu care este mai greu de lucrat; ea se adună, este elastică și vie și  reacționează conform propriei dorințe.

Mi-a fost destul de greu să o pot aduce în forma în care să fie uniformă ciocolata raw vegană și, în același timp, să fie pufoasă, rafinată, echilibrată ca și gust! Am urmărit să pun gusturi exotice în ciocolată, astfel încât oamenii să înțeleagă că există și altfel de gusturi. De exemplu, physalisul conține foarte multă vitamina C, dar care este în același timp foarte aromat și foarte gustos; un alt exemplu este graviola, tot un fruct exotic.

Urmăresc să fac ciocolata raw vegană cu zmeura noastră românească, cu fructele noastre de pădure care sunt excepționale, doar că, din păcate, pe piața românească nu prea găsești fructe uscate care să fie procesate la temperaturi joase și încerc să găsesc producători care chiar să usuce la temperaturile cerute pentru ca fructele să își păstreze toate proprietățile.

Pentru mine este foarte important ca ingredientele să fie de cea mai bună calitate! Am făcut teste și cu fructe românești, de exemplu ciocolata albă este extrem de aromată și bună cu zmeură sau cu căpșuni. Este foarte important să găsești un echilibru și armonie între gusturi”, a explicat Carmen.

„Ciocolata energizează, hrănește și ajută să ne relaxăm la modul profund; dă acea stare de bine, aduce un dulce sănătos care ne împlinește într-un mod benefic!”

Pe lângă ciocolata raw vegană, Carmen Suciu mai creează, după aceleași principii, parfumuri naturale, seruri pentru față și corp, suplimente alimentare.

„Parfumurile pot să aducă o stare de bine sau pot să agreseze; pielea noastră absoarbe tot și trebuie să fim atenți la acest lucru! Trebuie să avem grijă și ce mâncăm și cu ce avem contact și ce gândim pentru că toate acestea influențează modul nostru de a fi și de a gândi. Motto-ul meu este ”Fii viu, fii tu însuți” pentru că doar atunci când ești viu cu adevărat și ești sănătos poți să fii tu însuți. Este foarte important să avem o alimentație cât mai echilibrată, pură, și care cu adevărat hrănitoare și cât mai complexă, cu alimente pure, precum legume, fructe, miere, polen, plante, alge.

Oamenii ar trebui să se gândească la ceea ce mănâncă pentru că suntem ceea ce mâncăm! Corpul ne sancționează de fiecare dată în funcție de ceea ce mâncăm și dacă vrem să fim armonioși cu noi înșine este important să ținem cont de acest lucru și să ținem cont că aceste alimente toxice, cum este zahărul, creează dependență și nu ajută corpul să elimine toxinele.

Cafeaua, de pildă, creează dependență și nu ne energizează ci, din contră, ne ia din energie. În schimb, ciocolata aceasta este un aliment care energizează, hrănește și ajută să ne relaxăm la modul profund și dă acea stare de bine, aduce un dulce sănătos care ne împlinește într-un mod benefic”, a conchis Carmen Suciu.

Sunt multe invenții pe care le poate face, însă momentan Carmen își concentrează eforturile în vederea consolidării unei echipe cu care să colaboreze. La ediția 2018 a Pro Invent, Carmen Suciu a obținut două medalii de aur și diplome de excelență pentru ciocolata raw vegană.

În anul 2016, a participat, în Cehia, la o expoziție a brevetelor de invenție din întreaga lume, unde a obținut medalia de aur, iar în 2017 a obținut Glory Medal în Ungaria din partea Asociației Inventatorilor Maghiari.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari