Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vizitat mai multe spitale din județul Dâmbovița

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a continuat seria vizitelor în spitalele din România.
Ministrul Sănătății a purtat o serie de discuții cu conducerea și personalul din spitale, căutând împreună cele mai bune soluții care să ducă la creșterea calității serviciilor medicale oferite populației.

Prima unitate sanitară vizitată astăzi, a fost Spitalul Orășenesc Pucioasa, care deservește 60.000 de locuitori din judetul Dâmbovița. Ministrul Sănătății a remarcat eforturile pe care conducerea spitalului le realizează pentru a asigura condiții cât mai decente pacienților internați, dar și necesitatea adaptării spațiilor și circuitelor din spital, subliniind că această problemă este specifică majorității spitalelor mici din țară, fiind necesară finanțarea. De curând, Spitalul din Pucioasa beneficiază de aparatură medicală în valoare de 635.000 lei cu care a fost dotată secția de urologie.

La Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, dupa vizitarea mai multor secții din unitatea sanitară, discutiile purtate de ministrul Sănătății cu managerul spitalului și cu autoritățile locale s-au concentrat în special pe investițiile care se doresc a fi realizate în perioada următoare.
Ministrul Sănătății a solicitat ca investițiile pe care conducerea intenționează să le realizeze, în viitor, să fie facute în acord cu planurile de conformare.

La Spitalul Municipal Moreni, unde cea mai acută problemă cu care se confruntă unitatea sanitară este lipsa medicilor de diverse specialități, ministrul Sănătății a oferit ca soluție complementară pentru atragerea medicilor în orașele mici din țară, pe lângă măririle salariale de care medicii beneficiază începând cu data de 1 martie 2018, oferirea unor facilități din partea autorităților locale pentru medicii dispuși să facă naveta zilnic până la Spitalul din Moreni.

- Articolul continua mai jos-

Ministrul Sănătății a discutat cu autoritățile publice locale și situația Sanatoriului TBC Moreni, precum și modalitățile de finanțare care pot fi accesate pentru a asigura tratamentul optim pacienților diagnosticați cu tuberculoză multidrog rezistentă. Anul acesta, Ministerul Sănătății a alocat suma de 1,5 milioane lei pentru Sanatoriul din Moroeni, existând posibilitatea să mai fie alocate fonduri în funcție de următoarea rectificare bugetară.

Sorina Pintea a mai declarat că anul viitor vor fi accesate fonduri nerambursabile pentru dotarea cu aparatură performantă, necesară pentru diagnostic și tratament în toate spitalele din rețeaua de tratament a tuberculozei.

“Impresia generală e favorabilă. Am vazut implicare și dorința de a realiza lucruri care să ducă la îmbunătățirea actului medical. Este un lucru bun că există preocupare pentru atragerea de fonduri nerambursabile pentru diverse proiecte. Autoritățile locale se implică pentru a rezolva problemele cu care se confruntă unitățile sanitare și vreau să le asigur că au în mine un partener . Voi continua discuțiile și cu managerii, care știu ca ușa mea e deschisă ori de câte ori doresc să ne consultăm pe diversele probleme care apar”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății, la finalul vizitei din județul Dâmbovița.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari