fbpx
Acasă Ştiri Medicale În cadrul spitalelor clujene permanenţa va fi asigurată pentru întreaga mini -...

În cadrul spitalelor clujene permanenţa va fi asigurată pentru întreaga mini – vacanţă de 1 mai

Unităţile sanitare aparţinând Consiliului Judeţean Cluj, precum şi cele care îşi desfăşoară activitatea în imobile aflate în proprietatea forului administrativ judeţean, vor asigura permanenţa pe întreg parcursul mini – vacanţei de 1 mai, scopul principal fiind acela de a se asigura cetăţenilor serviciile medicale specifice inclusiv în această perioadă.

„Oferirea acestor servicii medicale într-un mod continuu şi permanent este unul dintre obiectivele prioritare pe care spitalele aflate sub autoritatea noastră şi le propun. Îi asigurăm pe această cale pe toţi clujenii de faptul că, în eventualitatea nedorită în care vor avea nevoie de medic în această perioadă, vor putea apela cu încredere la personalul din unităţile sanitare subordonate forului administrativ judeţean” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

În ceea ce priveşte Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, acesta va asigura permanenţa în perioada 28 aprilie  – 1 mai a.c. prin intermediul liniilor de gardă, în cadrul secţiilor clinice Pediatrie I, Pediatrie II, Pediatrie III, Ortopedie şi Chirurgie Pediatrică, secţia Clinică ATI, Psihiatrie Pediatrică, Neurologie Pediatrică, Neonatologie Prematuri, Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală precum şi Unitatea de Primire a Urgenţelor. În acelaşi timp, părinţilor clujeni li se reaminteşte posibilitatea de a apela oricând, în regim non-stop, serviciul gratuit de sfat medical prin telefon Alopedi 0364 – 917.

Articolul continua mai jos

În cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” permanenţa va fi asigurată prin medicii de gardă, 24 de ore din 24, funcţionând în acest sens atât linia de garda aferentă secţiei de chirurgie toracică cât şi cea de pneumologie. În acelaşi timp, şi în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase permanenţa va fi asigurată prin intermediul medicilor de gardă, respectiv al camerei de gardă ce funcţionează în regim de 24 de ore din 24 şi al celorlalte secţii, cu excepţia laboratoarelor de analize şi radiologie.

În ceea ce priveşte permanenţa în cadrul Spitalului Clinic de Recuperare, aceasta va fi asigurată prin intermediul liniilor de gardă ale secţiilor de Cardiologie, Neurologie, Chirurgie Plastică, Ortopedie şi ATI.

Nu în ultimul rând, Centrul de Permanenţă situat pe Aleea Băiţa, nr. 9, va funcţiona şi în această perioadă în regim permanent, serviciile medicale fiind asigurate de către medicii de gardă.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,916FaniÎmi place
1,170AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Boala Fabry – diagnostic, simptome, tratament

Boala Fabry este o afecțiune genetică (ereditară) care determină acumularea, de-a lungul timpului, a...

Anevrismul aortic – Tipuri, cauze, complicatii, tratament

Artera aortă este un vas de sânge cu un rol deosebit de important în...

Tuse, strănut, nas înfundat. Răceală sau Gripă?

Tuse, strănut, nas înfundat? Toamna este sezonul răcelii și al gripei, iar mulți dintre...

Iritațiile zonei anale. Ce trebuie știut despre ele. 4 sfaturi de urmat

Iritațiile zonei anale. Subiectul rămâne încă relativ tabu astăzi, cu toate că e o...

Bolile autoimune – ce sunt și cum ne afectează acestea?

Bolile autoimune - ce sunt și cum ne afectează acestea? De-a lungul întregii sale...

Alimentația pacientului în timpul radioterapiei

Radioterapia, ca orice tratament oncologic, poate avea efecte secundare (greață, vărsături, diaree, mucozită, disfagie...