Primăria Municipiului București majorează cu 50% norma de hrana din spitalele administrate de Municipalitate

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au votat ieri, în unanimitate, proiectul de hotărâre prin care norma de hrană pentru bolnavii internaţi în spitalele administrate de ASSMB să fie majorată cu 50%.

Primarul General, Gabriela Firea: „În baza referatelor primite la ASSMB de la managerii spitalelor aflate în Administrarea Municipiului București am propus majorarea normei de hrană pentru bolnavii internați în aceste spitale cu 50% față de valorile prevăzute în HG 665/2016. Potrivit actului normativ, în prezent valoarea maximală a hranei zilnice pentru un pacient este cuprinsă între 7 și 19,4 lei, în funcție de modul de spitalizare și de afecțiuni. Am luat această hotărâre pentru că toţi specialiștii sunt de acord că hrana pacienților este o componentă importantă a procesului de însănătoșire, complementară sau, în unele cazuri, legată direct de actul medical. Mai mult decât atât, Hotărârea de Guvern 665/2016 prevede expres posibilitatea ca autoritățile publice locale care au în administrarea unități medicale să poată suporta, din bugetul propriu, majorări ale normei de hrană”.

De asemenea, Primarul General, Gabriela Firea, a mai exemplificat ca la spitalul Gomoiu, norma de hrană pe zi pentru pacienții cu vârste 0-3 ani crește de la 10 lei la 15 lei, iar pentru cei cu vârste între 3-18 ani, crește de la 12 lei la 18 lei, la maternitatea Filantropia pentru gravide sau lăuze, norma de hrană va crește în medie de la 15 lei la 22,5 lei.

Aceeaşi majorare de la 15 la 22,5 se aplică și pentru pacienții cu diabet de la Spitalul Sf. Maria, pacienții cu hepatită sau afecțiuni oncologice tratați la Spitalele Carol Davila, Cantacuzino sau Victor Babeș.

- Articolul continua mai jos-

Pentru pacienții de la Spitalul Foişor cu probleme ortopedice, valoarea normei de hrană crește de la 10 la 15 lei, iar la Spitalul Victor Babeş, pentru unele categorii de bolnavi cu afecţiuni mai grave –TBC, HIV, SIDA , norma de hrană creşte de la 16 la 24 de lei.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari