Campanie de donare de sânge la Brașov. Donatorii vor primi în dar o carte

Centrul de Imagistică RMN Diagnostica împreună cu Centrul de Transfuzii și Crucea Roșie Filiala Brașov organizează campania de donare de sânge: “Donează sânge! Șansă la Viață”. Acțiunea va avea loc miercuri, 18 aprilie 2018, la sediul Centrului de Transfuzii Brașov, str. Victor Babeș nr. 21.

Este știut că nevoia de sânge este foarte mare, multe instituții medicale întâmpină dificultăți în asigurarea necesarului pentru transfuzii. În semn de solidaritate, alături de organizatori au venit mai multe companii din Brașov: Laboratorul Synevo, Pălăria Verde, Zile și Nopți, Asociația Tot Mai Verde, Analiza Posturală, AFAFCI Braşov (Asociaţia Femeilor de Afaceri şi Conducătoare de Întreprinderi), toți din dorința de a susține această cauză comună și anume faptul că zilnic mii de pacienți din spitale au nevoie de transfuzii de sânge pentru a supraviețui.

Conform ultimelor date furnizate de Institutul de Hematologie, România se află pe ultimul loc din Europa în ceea ce privește numărul donatorilor de sânge. Doar 1.7 la sută dintre români sunt donatori, comparativ cu alte state din Europa, unde procentul ajunge până la 6.8 la sută din populație!

“A dona sânge este un gest nobil care poate salva 3 vieţi. Sângele nu poate fi cumpărat, nu poate fi produs şi nu poate fi obţinut decât prin bunavoinţa celui de lângă noi. Numai împreună putem salva vieţi! Fii donator, arată tuturor că se poate!”, a spus Raluca Buzea, director Crucea Roșie Filiala Brașov.

- Articolul continua mai jos-

“Membrele AFAFCI Braşov se alătură campaniei de responsabilizare socială pentru donarea de sânge, fiind de un real ajutor persoanelor bolnave, totodată având şi un impact asupra educaţiei şi spiritului civic al comunităţii”, a declarat Carmen Mezei, preşedinta AFAFCI Brașov.

“De multe ori, în tumultul vieții de zi cu zi, uităm că în jurul nostru sunt oameni care au nevoie de ajutor. Donarea de sânge înseamnă salvare de vieți. Cu pași mici, fiecare dintre noi putem să schimbăm lucrurile în bine. Haideți să facem acești pași pentru a ajuta oamenii care au nevoie de ajutor!” Ovidiu Pîrvuț, Manager Laborator Synevo Brașov.

“Asociația Tot Mai Verde din Brașov încurajează donarea de sânge! Aceasta este benefică atât pentru cei care au nevoie de sânge, dar și pentru donatori. Prin implicarea în acest proiect, dorim să stimulăm spiritul de responsabilitate al cetățenilor. În acest sens, vom mulțumi pentru gestul altruist al fiecărui donator voluntar, cu o carte, la alegere, din cele care vor fi puse la dispoziție de noi în cadrul evenimentului, cu ajutorul organizatorilor, la Centrul de Transfuzii Brașov”, a completat Cristian Dudiță, președintele Asociației „Tot Mai Verde” Brașov.

“Invităm și pe această cale brașovenii, și nu numai, să se alăture în calitate de donatori dar și ca sprijin în promovarea campaniei pentru a ajuta un număr cât mai mare de pacienții care au nevoie de sânge. Se știe că, atunci când un bolnav are nevoie de o transfuzie, singura soluție este donarea. Sperăm să se organizeze cât mai multe acțiuni de donare care să aducă în conștiința oamenilor importanța donării permanente de sânge, nu doar în cadrul campaniilor”, a adăugat Mihaela Gabor Naidin, director de marketing și dezvoltare RMN Diagnostica Brașov.

Centrul de Transfuzii oferă donatorilor pachetul uzual de beneficii pentru cei care aleg să doneze sânge.
rezultatele testelor efectuate pe sângele recoltat
1 zi liberă, în ziua donării, de la locul de muncă sau o zi scutire de frecvența pentru elevi, studenți
50% reducere la abonamentul pentru transportul în comun (pentru 30 de zile)
7 tichete de masă

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari