Voluntarii Paraclisului CMN au donat un frigider de tip bancă de sânge Centrului de transfuzii al Spitalului Militar

Un frigider de tip bancă de sânge, model BBR 270W, în valoare de 15.000 lei, a fost donat Centrului de transfuzii al Spitalului Militar de către voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Aparatul medical este destinat să răspundă unor cerinţe stricte pentru stocarea sângelui şi a componentelor din sânge. Frigiderul are o capacitate de 96 pungi de sânge a 450 ml fiecare.

Voluntarii coordonaţi de Părintele Ciprian Grădinaru nu sunt la prima acţiune de acest gen. Luna trecută, au donat aceleiaşi instituţii un agitator de trombocite model Nuve PN 300, în valoare de 4.550 euro.

Transfuzia de trombocite este utilizată în special în domeniul oncologic, pentru refacerea nivelului trombocitar al bolnavilor care urmează tratamente cu citostatice, dar şi în ortopedie, în transplantul de organe, sau în alte intervenţii chirurgicale. Donaţiile Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului către Centrul de transfuzii al Spitalului Militar au însumat, până în prezent, 36500 lei.

- Articolul continua mai jos-

De altfel, 190.000 euro este valoarea la care se ridică aparatura medicală donată, în ultimii trei ani, mai multor unităţi spitaliceşti din Capitală şi provincie. În 20 august 2015, părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, împreună cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, a donat aparatură medicală spitalelor bucureştene Grigore Alexandrescu, Elias şi Marie Curie.

Primele două au primit câte un aparat pentru măsurarea transcutanată a bilirubinei de tip JM105, în valoare de 15.748 lei fiecare. Spitalului clinic de urgenţă pentru copii „Maria Sklodowska Curie” i-a fost donat un aparat Consola ILA activve, sistem complet funcţional cu trolley, înlocuitor de plămâni, singurul de acest tip din Europa de Est.

Un an mai târziu, în aprilie 2016, voluntarii Paraclisului CMN au oferit Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, Secţia Clinică Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) Nou Născuţi, două Seringi Automate Alaris dedicate pentru neonatologie, o pompă Volumetrică Alaris, precum şi consumabile.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari