Consiliul județean Cluj caută o clădire pentru Spitalul Pediatric Monobloc

Consiliul Județean Cluj demarează procedura de identificare și achiziționare a unui imobil care să găzduiască viitorul Spital Pediatric Monobloc.

            Necesitatea dării în folosință cât mai urgente a unui Spital Pediatric Monobloc este justificată, în principal, de faptul că în momentul de față Spitalul de Copii își desfășoară activitatea în nu mai puțin de 14 clădiri aflate în 9 locații diferite, clădirile în cauză sunt vechi, într-o stare precară și, o bună parte dintre ele, revendicate, ceea ce face imposibilă repararea capitală și modernizarea lor de către Consiliul Județean. Nu în ultimul rând, din cauza acestor inconveniente, există riscul ca în viitor instituțiile abilitate, respectiv Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Direcția de Sănătate Publică, dar nu numai, să nu mai poată prelungi avizele de funcționare acordate Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii.

            „Toate aceste aspecte justifică pe deplin demararea în regim de urgență a procedurii de identificare și achiziție a unui imobil corespunzător, capabil să găzduiască Spitalul Pediatric Monobloc. E un obiectiv de interes general care justifică acest demers iar procedura va fi una pe deplin transparentă și corectă” a declarat președintele Consiliului Județean  Cluj, domnul Alin Tișe.

            În vederea îndeplinirii acestui scop, Consiliul Județean Cluj a formulat deja, pe baza  propunerilor specialiștilor din domeniu și a exigențelor legale în materie, o serie de cerințe minimale pe care imobilul ce va găzdui acest spital va trebui să le îndeplinească (conform anexei).

- Articolul continua mai jos-

            În acest sens, Consiliul Județean lansează public, tuturor persoanelor interesate, invitația să își manifeste în scris, în termen de zece zile, intenția de a depune o ofertă de vânzare a unui imobil care să îndeplinească cerințele minimale prevăzute pentru Spitalul Pediatric Monobloc.

            Reamintim în acest context faptul că, alături de economia de timp și bani și reducerea disconfortului pentru micuții pacienți și pentru părinții lor, existența unui Spital Pediatric Monobloc va genera numeroase avantaje constând, în principal, în:

-reducerea cheltuielilor (utilități pentru o singură clădire, existența unui singur punct al laboratorului, existența unui singur bloc alimentar, o singură farmacie, un singur ambulator cu multiple cabinete, mai puține spații care trebuie dezinfectate);

-un control și o supraveghere sporită a secțiilor, o colaborare mai ușoară între secții, funcționalitate net superioară;

-realizarea de blocuri operatorii cu săli de operații de dimensiuni și utilități corespunzătoare, contribuind astfel la scăderea numărului de infecții nozocomiale;

-înființarea unității de transfuzie sangvină conform legislației în vigoare și comasarea celor 2 puncte de transfuzii existente în spital.

- Articolul continua mai jos-

            Biroul de presă

13 aprilie 2018

 

 

 

CARACTERISTICI GENERALE PENTRU SPITAL MONOBLOC

-Articolul continua mai jos-

 

În prezent, suprafaţa utilă desfăşurată a Spitalului Clinic Județean de Urgență pentru Copii este de 25.000 mp, suprafață care, în actuala structură dispersată, este insuficientă. Se estimează o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 40.000 mp, necesară pentru respectarea circuitelor necesare aferente celor 606 paturi.

 

 1. SPECIALITĂŢI CU NUMĂR DE PATURI

-spital de 506 paturi pacienţi, plus 100 paturi mame (însoţitori)

 1. Specializare continuă
 2. a) pentru specializarea Pediatrie Acuţi şi Cronici

– Pediatrie I – 75 paturi;

– Pediatrie II – 86 paturi

– Pediatrie III – 70 paturi

– Pediatrie IV –Distrofici – Recuperare Nutriţională – 25 paturi

– Compartiment Genetică Medicală – 15 paturi

 1. b) pentru specializarea Neonatologie – Prematuri – 25 paturi
 2. c) pentru specializarea Nefrologie – 25 paturi

Staţie de hemodializă cronică în regim de spitalizare de zi pentru 10 aparate

 1. d) pentru specializarea Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică şi Chirurgie Plastică – 50 paturi
 2. e)  pentru specializarea O.R.L – 15 paturi
 3. f) ) pentru specializarea Anestezie şi Terapie Intensivă – 30 paturi
 4. g) pentru specializarea Pneumologie- TBC – 25 paturi

h ) pentru specializarea Neurologie – 35 paturi

 1. i) pentru specializarea Psihiatrie (inclusiv Toxicomanie) -30 paturi
 2. j) UPU
 3. Spitalizare de zi – 60 paturi

Ambulator 20 – 30 de cabinete consultaţii

Spaţii comune

Spaţii de diagnostic şi tratament

Spaţii –  zone administrative

Spaţii de învăţământ

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari