Premieră la UMF Târgu-Mureș: activități sportive la care pot participa candidații la medicină militară pentru sporirea șanselor la admitere!

Pentru anul universitar 2018-2019 locurile la Medicină Militară din cadrul UMF Tîrgu-Mureș au fost suplimentate la 100. Un rol în acest sens cu siguranță il are declarația secretarului de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Mircea Duşa, conform căruia: “De aici, de la Tîrgu Mureş, vor fi coordonate, din punct de vedere militar, toate structurile forţelor pentru operaţii speciale, inclusiv cei de la forţele terestre, forţele aeriene şi forţele navale”.

Se preconizează un număr mare de candidați prezenți la admiterea la această disciplină  fiind atrași de “dublă specializare”, cea medicală și cea militară dar și de avanatjele și gratuitățile de care pot beneficia: gratuitatea studiilor, gratuitatea transportului și a asistenței medicale. Studenții au asigurată cazarea și hrana, plus primesc și o soldă lunară înca din primul an de studiu. Aceasta soldă este însă condiționată de statutul de integralist, adica în momentul în care un student nu  promovează un examen, acesta este nevoit să plătească retroactiv banii pe care i-a primit gratuit pentru efectuarea studiilor. Pentru cei interesați, se acordă și burse Erasmus la universitățile partenere din străinătate.

Pentru a putea fi student la Medicină Militară, un candidat trebuie să treacă de trei etape, si anume: recrutrea, selecția și admiterea. Proba sportivă, este una eliminatorie și face parte din etapa de selecție. În întâmpinarea candidaților, UMF Târgu-Mureș a  introdus în premieră activități de pregătire sportivă. Acestea se organizează în perioada martie-aprilie 2018 sub coordonarea Conf. Dr. Adela Bădău, șefa Disciplinei Educație Fizică din cadrul UMF Tîrgu-Mureș, care împreună cu o o echipă formată din cadre didactice ale universității si-au unit eforturile pentru a preîntâmpina nevoile viitorilor candidați. Activitățile au debutat pe 11 martie, au continuat duminică, 25 martie și se vor mai ține pe 15 aprilie, și duminică, 29 aprilie, în campusul UMF. Activitățile încep de la orele 10 și au o durată de două ore. Ședința costă 50 lei / persoană.

Pentru mai multe informații, conf. Dr. Adela Bădău, șefa Disciplinei Educație Fizică din cadrul UMF Tîrgu Mureș a fost extrem de deschisă și ne-a oferit detalii legate de aceste activități cu ajutorul cărora viitorii candidați își sporesc semnificativ șansele la admitere.

- Articolul continua mai jos-

Rep.: Care sunt activitățile / probele sportive care sunt solicitate candidaților în etapa de selecție, si pentru care faceți pregătirea?

A.B.: Programul de pregătire sportivă inițiat de UMF Tîrgu-Mureș pentru candidații la programul de medicină militară vizează două probe specifice: un traseu aplicativ și proba de alergare de rezistență. Ambele probe sunt eliminatorii. Colectivul profesoral și-au propus îmbunătățirea nivelului motric al candidațiilor în vederea creșterii șanselor acestora de a fi admiși la programul de medicină militară. Pregătirea este coordonată de către un grup de 6 cadre didactice universitare de la Disciplina Educație fizică: conf.dr. Adela Bădău, lect.dr. Ungur Ramona, asist. dr. Ciulea Laura, asist. dr. Szabo Barna, asist. dr. Turcanu Dana si Prof Dr. Bădău Dana.

activitati 1

Rep.: Au avut loc deja doua ședințe, în 11 și 25 martie. Câți candidați au participat și cum au răspuns aceștia la activități?

A.B.: Până în prezent au fost organizate doua sesiuni de pregătire la care au participat peste 40 de candidați. Modul de organizare, coordonarea activității si implicarea cadrelor didactice au fost principalele repere apreciate de candidații prezenți la activitate. Un alt aspect important remarcat de candidați a fost baza sportivă, de excepție, a UMF Tîrgu Mures, care permite organizarea activităților fizice pentru un grup mare de subiecți.

Rep.: Locurile sunt limitate la aceste activități? Tinerii sunt împărțiți pe grupe de lucru sau se lucrează într-o singură echipă?

- Articolul continua mai jos-

A.B. : Înscrierea candidațiilor se poate realiza online sau direct, la începutul activității care începe în sala Pongracz din incinta UMF Tîrgu-Mureș, iar numărul de locuri nu este limitat. UMF Târgu-Mureș a alocat întreaga bază sportivă existentă pentru acest program, candidații având acces la cele două săli polivalente și la terenurile în aer liber cu sol artificial. Pentru optimizarea activității, partea de încălzire este comună pentru toți candidații, iar pregătirea specifică este combinată: individualizată și pe grupe de nivel de pregătire.

activitati 2

Rep.: În cazul în care sunt candidații care vin numai la doua sau a treia activitate, sunt puși în aceeași echipă în care sunt cei care au fost la început sau pentru aceștia se face o grupă de “începători”, să le spunem așa?

A.B.: Pregătirea sportivă este organizată astfel încât fiecare candidat sa beneficieze de o pregătire completă în concordantă cu cerințele specifice celor două probe: traseul aplicativ și proba de alergare de rezistență. Numărul mare de cadre didactice implicate în fiecare activitate și profesionalismul acestora permite o tratare individualizată a pregătirii candidaților.

Cele două sesiuni de activități care s-au derulat până acum în cele două duminici s-au dovedit a fi un adevărat succes! Candidații au realizat importanța acestei pregătiri, fiind o probă eliminatorie, și au apreciat inițiativa UMF Târgu-Mureș. Au participat peste 40 de candidați din toate colțurile țării.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari