Incendiu la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași. Pacienții au fost transferați

În cursul nopţii de marţi spre miercuri pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la etajul şase al Institutului de Boli Cardiovasculare „I. M. Georgescu”.

18 pacienţi de la etajele 4 şi 5 au fost evacuaţi de urgenţă şi transferaţi la Spitalul „C.I.Parhon”, care se află în aceeaşi clădire, precum şi la Spitalul „Sf. Spiridon”.

În momentul producerii incendiului în clădire se aflau 120 de persoane, acestea fiind transferate la alte unităţi medicale.

Pentru stingerea incendiului care a afectat o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi a fost nevoie de mobilizarea a 62 de pompieri, intervenţia a opt autospeciale de stingere şi a autoscării. La faţa locului au fost mai multe echipaje ale Ambulanţei şi SMURD.

- Articolul continua mai jos-

Prof. univ. dr. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare „I. M. Georgescu” a declarat pentru AGERPRES că incendiul a afectat mai multe saloane, blocul operator şi depozite de materiale.

Potrivit medicului, nu se cunosc cu exactitate pagubele materiale produse de incendiu, cert fiind că sala de operaţie trebuie refăcută.

Pacienţii urmează să fie reprogramaţi pentru operaţii.

Institutul de Boli Cardiovasculare ”I.M.Georgescu” nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi.

„La ultimul control efectuat în anul 2017 s-a constatat că spitalul funcţiona fără a deţine autorizaţie de securitate la incendiu. A fost aplicat un avertisment întrucât Legea 307 a prorogat termenul de obţinere a acestui document, urmând să intre în legalitate. La acest moment nu au fost înaintate documentele necesare autorizării”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Silvia Bolohan.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari