fbpx

Consiliul Judeţean Sibiu a aprobat suplimentarea cu 61.5 posturi pentru Spitalul Judeţean

Consilierii judeţeni au aprobat în cadrul şedinţei ordinare de joi, 29 martie, suplimentarea cu 61,5 posturi pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Această decizie vine în întâmpinarea solicitării făcute de conducerea spitalului pentru secţiile care în ultima perioadă au înregistrat dificultăţi în desfăşurarea activităţii cu personalul existent.

Modificările propuse pentru fiecare secţie în parte presupun o creştere a numărului de posturi aprobate, de la 2214.5 la 2.276 posturi, iar potrivit raportului de specialitate înaintat de conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, suplimentarea posturilor nu necesită efort financiar suplimentar, întrucât se încadrează în bugetul de venituri şi cheltuieli solicitat pentru anul 2018.

“Suntem preocupaţi permanent ca cetăţenii din judeţul Sibiu să aibă parte de servicii medicale de calitate şi de un timp de aşteptare cât mai redus. Suntem convinşi că hotărârea pe care am adoptat-o astăzi de a mări numărul de personal medical şi auxiliar din cadrul Spitalului Judeţean Sibiu va conduce la o funcţionare eficientă a secţiilor şi compartimentelor spitalului şi implicit la o îngrijire mai bună a pacienţilor”, a precizat Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu.

Secţiile şi compartimentele vizate sunt:
– Secţia A.T.I. cu cu 15 posturi de asistent medical şi 5 posturi de infirmieră. Aceste posturi vor asigura asistenţa medicală pentru un salon de ATI nou creat în cadrul Secţiei Clinice ORL, precum şi pentru 5 paturi de ATI care vor fi înfiinţate în cadrul Secţiei Clinice Neurochirurgie. În acest fel va fi degajată activitatea medicală a secţiei ATI care se confruntă cu o creştere a incidenţei cazurilor grave ce necesită îngrijire în acest sector.

- Articolul continua mai jos-

– Secţia Clinică Hematologie cu 2 posturi de asistent medical, 1 post de registrator medical şi 1 post de îngrijitoare, ca urmare a reorganizării secţiei prin înfiinţarea unui compartiment de internări de zi.

– Secţia Clinică Reabilitare Medicală I cu un post de brancardier, necesar pentru a asigura transportul la sălile de tratament a pacienţilor cu dizabilităţi fizice, în special a celor cu afecţiuni neurologice, şi un post de registrator medical având în vedere creşterea numărului de pacienţi, precum şi necesitatea raportării electronice la Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu, zilnic, a fiecărei proceduri medicale, prin validarea cardului de sănătate.

– Secţia Reabilitare Medicală II (care funcţionează în incinta Spitalului de Psihiatrie) cu 4 posturi de asistent medical, 2 posturi de kinetoterapeut şi 1 post de brancardier.

– Secţia Clinică Medicina Internă I cu un post de îngrijitoare.

– Secţia Clinică Ortopedie şi Traumatologie cu un post de kinetoterapeut, având în vedere necesitatea acordării îngrijirilor, imediat postoperator, pacienţilor internaţi în această secţie.

– Secţia Neonatologie cu un post de registrator medical, în prezent fiind angajat un singur registrator medical, care nu poate asigura activitatea atât pentru Secţia Neonatologie cât şi pentru Compartimentul TI Neonatologie şi pentru spitalizarea de zi.

- Articolul continua mai jos-

– Secţia Clinică Oncologie cu un post de brancardier.

– Compartimentul de Nefrologie cu un post de asistent medical, un post de îngrijitoare şi un post de brancardier.

– Compartimentul TI Neurologie cu un post de asistent medical şi un post de brancardier

– Compartimentul medici rezidenţi, cu 14 posturi de medic rezident anul I, deoarece au fost confirmaţi prin Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 1393/2017 un număr de 87 de medici rezidenţi pentru pregătire în spital şi doar 73 de medici rezidenţi au finalizat pregătirea în rezidenţiat

– Compartimentul Chirurgie Orală şi maxilo-facială cu un post de îngrijitoare, urmare schimbării locaţiei compartimentului.

– Centrul de Hemodializă cu 2 posturi de asistent medical, dat fiind faptul că numărul pacienţilor dializaţi zilnic a crescut de la 6 la 16 pacienţi.

-Articolul continua mai jos-

– Farmacia nr. 1 cu un post de îngrijitoare, care va asigura curăţenia modulului de dizolvare centralizată citostatice.

– Serviciul statistică medicală cu 0,5 post de registrator medical, pentru a întregi postul cu jumătate de normă existent, necesar pentru a asigura desfăşurarea activităţii în Compartimentul clinic diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice.

– Ambulatoriul de Stomatologie cu 0,5 post de medic primar pentru cabinetul de endodonţie şi cu 0,5 post de medic primar pentru cabinetul de parodontologie, pentru integrarea clinică a două cadre didactice universitare care asigură pregătirea medicilor rezidenţi în aceste specialităţi.

De asemenea, s-a mai aprobat transformarea şi redistribuirea următoarelor posturi vacante existente în statul de funcţii aprobat: transformarea postului vacant de îngrijitoare din cadrul Secţiei Clinice Chirurgie Generală I în post de brancardier şi redistribuirea postului vacant de medic primar din cadrul Secţiei Clinice Chirurgie Generală I în cadrul Secţiei Clinice Chirurgie Generală II

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână