Linii de gardă suplimentare la secțiile Cardiologie și Boli Infecțioase de la Spitalul Judeţean Sibiu

Bolnavii cu afecţiuni cardio-vasculare internaţi în secţiile Cardiologie I şi II ale Spitalului Judeţean Sibiu vor beneficia de o a doua linie de gardă, începând cu data de 1 aprilie 2018. Această măsură este posibilă în urma aprobării votului consilierilor judeţeni în cadrul şedinţei ordinare din 29 martie.

În prezent, serviciul de gardă este asigurat de o linie de gardă I permanentă, care asigură atât îngrijirea pacienţilor internaţi în Compartimentul TIC şi Secţiile Cardiologie I şi II, cât şi consultaţiile de urgenţă solicitate de Unitatea Primiri Urgenţe (UPU) şi celelalte secţii din spital. Aproximativ 90% dintre pacienţii internaţi în secţiile Cardiologie necesită o supraveghere continuă, în timp ce numărul de consultaţii de urgenţă a crescut la 40-50 de solicitări zilnic.

Conducerea spitalului a informat Consiliul Judeţean Sibiu că mai mult de 50% din cazurile care se prezintă la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), după ora 15 şi în cursul nopţii, sunt pacienţi cu afecţiuni cardiace, incidenţa bolilor cardio-vasculare fiind în creştere, chiar şi la pacienţii tineri.

În acest context, medicul de gardă de pe Secţia Cardiologie este foarte solicitat să asigure asistenţă în Urgenţă (UPU), lăsând astfel secţiile Cardiologie blocate.

- Articolul continua mai jos-

Soluţia propusă de conducerea spitalului vizează crearea unei linii de gardă suplimentare pentru Secţia Cardilogie, între orele 13 – 08, care să asigure consultaţii de urgenţă. Linia a II-a de gardă va fi asigurată în principal de medicii rezidenţi, coordonaţi de medicul de gardă. Astfel, bolnavii internaţi în Secţia Cardiliogie vor avea asigurată îngrijirea în cursul după amiezii şi al nopţii, iar pacienţii care se prezintă la Urgenţe cu probleme cardiace vor avea parte de promptitudine pentru tratament de specialitate.

„Felicit conducerea şi colectivul de la Spitalul Judeţean pentru implicare şi identificare de soluţii la problemele cu care se confruntă. Am toată încrederea că şi medicii rezidenţi care vor asigura linia suplimentară de gardă sunt dornici să înveţe, iar această experienţă le va fi utilă în cariera profesională pe care au început-o. Totodată, atât pacienţii internaţi pe secţiile Cardiologie şi Boli Infecţioase, cât şi cei care apelează la serviciile de urgenţă vor fi mai liniştiţi ştiind că spitalul are personal medical suficient pentru a le oferi ajutor şi tratament de specialitate”, a subliniat preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean.

De asemenea, tot de la 1 aprilie, Spitalul Judeţean va înfiinţa o linie de gardă şi pentru specialitatea Boli Infecţioase care să asigure atât consultaţiile de urgenţă, consultaţiile intersecţii şi supravegherea pacienţilor din cadrul secţiei. În Specialitatea Boli Infecţioase, serviciul de gardă este asigurat de 0,5 linii de gardă efectuată în cadrul Secţiei Boli Infecţioase Copii din cadrul Spitalului de Pediatrie Sibiu (str. Transilvaniei), în colaborare cu medicii angajaţi la Spitalul de Pediatrie Sibiu, asigurându-se atât consultaţiile copiilor, cât şi ale adulţilor. Motivarea adusă de conducerea Spitalului Judeţean pentru înfiinţarea unei linii de gardă de 0,5 şi pentru specialitatea Boli Infecţioase este dată de faptul că nu este permisă părăsirea serviciului de gardă, pacienţii adulţi fiind trimişi de la UPU cu ambulanţa, iar consultaţiile intersecţii şi supravegherea cazurilor grave din cadrul Secţiei Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu nu poate fi asigurată.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari