Fifor: Vom impune soluții pentru rezolvarea deficitului de personal la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian”

Ministrul Apărării a vizitat Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian”, unde a avut o întâlnire cu echipa de conducere şi a vizitat spaţiile spitalului.

„Vom impune soluţii urgente pentru rezolvarea problemei deficitului de personal cu care vă confruntaţi, pentru că rolul spitalului militar din Cluj-Napoca este foarte important în perspectiva implementării direcţiilor de dezvoltare pe coordonatele din Concepţia de sprijin medical operaţional pe care o dezvoltă armata noastră”, a declarat Fifor.

Ministrul a arătat că Memorandum-ul aprobat recent de Guvernul României, prin care vor putea fi încadrate aproximativ 6.500 de posturi vacante în structurile MApN, asigură cadrul necesar prin care pot fi încadrate şi câteva sute de posturi pentru medici şi personal de asistenţă medicală în reţeaua medico-militară naţională.

„Am suplimentat şi numărul locurilor la admiterea în Institutul Medico-Militar, la 178 de locuri şi sperăm că vom putea înscrie în toamnă aproape 200 de studenţi medicinişti în anul I”, a declarat ministrul Fifor, care a arătat că MApN va sprijini completarea dotării spitalului cu tehnică şi aparatură perfomantă, în cadrul unui amplu program de modernizare a unităţilor medicale militare din ţară”, potrivit lui Fifor.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari