Tehnici în chirurgia dento-alveolară. Dr. Ioana Bucerzan: „Pacienții vor avea parte de o echipă de medici bine pregătiți, care folosesc tehnologie de ultimă generație”

Chirurgia dento-alveolară include o gamă variată de proceduri. De la o simplă extracție dentară, necesară în cazul dinților irecuperabili, până la manopere complexe de adiție de os și tehnici de inserare a implanturilor dentare. La Clinica Stomatologică Dentocalm din Cluj-Napoca, pacienții pot beneficia de diferite tipuri de implanturi dentare, precizează dr. Ioana Bucerzan, medic specialist Chirurgie dento-alveolară, iar pacienții care trec pragul clinicii sunt asigurați că vor avea parte de o echipă de medici bine pregătiți care participă constant la cursuri de specialitate și care folosesc aparatură și tehnologie de ultimă generație.

Reporter: În ce cazuri putem apela la chirurgia dento-alveolară?

Ioana Bucerzan: Pacienții care ajung la clinica noastră beneficiază de un tratament complet și complex, care uneori implică efectuarea anumitor proceduri chirurgicale. Chirurgia dento-alveolară include o gamă variată de proceduri. De la o simplă extracție dentară, necesară în cazul dinților irecuperabili până la manopere complexe de adiție de os și tehnici de inserare a implanturilor dentare.

Rep.: Care sunt ultimele noutăți în medicina dentară?

- Articolul continua mai jos-

I.B.: În medicina dentară precum și în ramura chirurgiei orale apar în permanență tehnici și protocoale noi, punându-se accentul pe intervențiile minim invazive, pe posibilitatea reabilitării implanto-protetice a pacienților în cât mai scurt timp, precum și pe o recuperare cât mai ușoară și rapidă.

Rep.: Ce sisteme de implanturi sunt folosite la clinică Dentocalm?

I.B.: La clinica Dentocalm pacienții pot beneficia de diferite tipuri de implanturi dentare (Biomet 3i – locul III în lume din punct de vedere al fiabilității și longevității, Zimmer, Dentium Superline , MIS Seven, Bredent SKY). Întotdeauna alegerea tipului de implant se face împreună cu pacientul, în funcție de situația clinică, după analiza radiografiilor 3D (cone beam computer tomograf).

Rep.: În privința tehnologiei inovative, care sunt atuurile clinicii Dentocalm?

I.B.: Clinica Dentocalm dispune de tehnologia PRGF Endoret (Plasma Rich in Growth Factors). Plasma se obține prin centrifugarea a 16-32 ml din sângele pacientului cu separarea anumitor fracții celulare care apoi se vor amesteca cu biomaterialele ce se folosesc în cursul intervențiilor de augumentare osoasă (sinus lift, socket preservation, etc.) Utilizarea PRGF stimulează și accelerează procesele de vindecare tisulară și regenerare, fiind o procedură 100% biocompatibila și sigură, deoarece se obține din sângele propriu pacientului.

Tratamentele endodontice sunt realizate de medicul specialist cu ajutorul unui microscop, pentru o mai bună precizie și eliminarea eventualelor complicații, iar pacienților anxioși li se pune la dispoziție un aparat de inhalosedare cu caz ilariant. Nu în ultimul rând, sistemele de implanturi și tehnicile folosite sunt cele mai noi de pe piață pentru ca pacientul să se bucure de cele mai bune servicii.

- Articolul continua mai jos-

Rep.: Care sunt cele mai frecvențe tratamente și intervenții chirurgicale la care apelează pacienții?

I.B.: Pacienții recurg la manopere precum îndepărtarea chirurgicală a molarilor 3 (molarii de minte), deoarece aceștia nu au suficient spațiu pe arcadă încât să poată erupe și să fie funcționali in masticație. Deseori, pacienții se prezintă la clinica Dentocalm cu dinți irecuperabili care trebuie extrași. După o extracție dentară apare o remodelare osoasă semnificativă iar uneori oferta osoasă restantă este insuficientă pentru inserarea unui implant dentar.

În prezent sunt cunoscute diverse tehnici care asigură stabilitatea osului. Tehnica numită Socket Preservation presupune ca imediat postextractional, după îndepărtarea țesutului infectat, în zona de extracție să se aplice o combinație de os artificial și PRGF care să mențină volumul osos, să prevină colabarea pereților alveolei postextractionale și să favorizeze o vindecare mai rapidă. După o astfel de procedură se poate insera un implant dentar fără probleme.

În anumite situații, implantul dentar se poate insera în aceași ședință cu extracția dentară. Dacă implantul prezintă stabilitate primară bună, se poate aplica și o coroană provizorie în aceași ședință cu extracția și implantul. Această tehnică de inserare a implantului imediat postextractional, cu încărcare imediată, se folosește frecvent în zona estetică pentru ca pacienții să își poată desfășura activitățile sociale imediat după ce părăsesc clinica.

De asemenea, ne confruntăm frecvent cu situația în care pacienții se prezintă la clinică cu edentație (lipsa dinților) sau cu toți dinții irecuperabili pe maxilar sau/și mandibulă. Acești pacienți își doresc de obicei ca într-o ședința  să se realizeze extracțiile, să se însereze implanturile și să se aplice o lucrare provizorie de care să se folosească pe durata osteointegrării implanturilor. Acest lucru este posibil la clinica noastră prin utilizarea sistemului Fast & Fixed de la Bredent.

Rep.: Ce le transmiteți pacienților care nu cunosc încă aceste proceduri?

-Articolul continua mai jos-

I.B.: Pacienților care nu cunosc sau nu au avut încă parte de intervenții chirurgicale vreau să le transmit că odată ajunși la clinica Dentocalm vor avea parte de o echipă de medici bine pregătiți care participă constant la cursuri de specialitate și care folosesc aparatură și tehnologie de ultimă generație. Nu pot decât să-i încurajez să calce pragurile clinicii și sunt sigură ca vom reuși să colaborăm optim pentru ca in final, rezultatul să atingă toate așteptările.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari