Copiii din ciclul primar din Sectorul 6 învaţă într-un mod distractiv despre alimentaţia sănătoasă

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, alături de inspectorul şcolar pentru managementul instituţional Sector 6, prof. Daniela Bădescu, şi directorul Administraţiei Şcolilor Sector 6, Daniela Dumitru, au participat astăzi la o dezbatere pe tema alimentaţiei sănătoase a elevilor din clasele primare.

Alături de cei peste o sută de participanţi, cadre didactice din şcolile sectorului, au fost şi două specialiste în nutriţie: Ioana Topârceanu şi Corina Dragomir, care au prezentat pe larg principiile care trebuie să stea la baza unei alimentaţii corecte şi sănătoase a şcolarilor.

Aceasta a fost o primă etapă a campaniei de educare alimentară a copiilor, după vacanţa de Paşti urmând ca peste 14.000 de elevi ai claselor pregătitoare, I, a II-a, a III-a şi a IV-a să primească volumul „Alimentaţia Sănătoasă”, editat cu sprijinul Primăriei Sectorului 6, prin Administraţia Şcolilor, şi al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Sector 6.

„Întâlnirea de astăzi are loc din dorinţa de a schimba lucrurile în bine pentru copiii noştri. Consider că o nutriţie corectă, alături de practicarea cu regularitate a sportului, sunt esenţiale pentru o sănătate bună, cu atât mai mult în cazul lor, fiind în plin proces de creştere. Noi, ca autoritate locală, încercăm să menţinem la o calitate cât mai bună hrana pe care le-o oferim zilnic prin Programul Şcoala după Şcoală”, a spus primarul Gabriel Mutu.

- Articolul continua mai jos-

„Alimentaţia Sănătoasă” include informaţii interesante şi curiozităţi despre o nutriţie corectă şi echilibrată, dar şi despre principalele grupe de alimente, nutrienţii, sistemul digestiv, meniul zilnic ideal şi câteva reţete cucuiete.

Pentru a petrece momente distractive, la capitolul „Jocuri pentru pici isteţi”, micuţii cititori vor găsi câteva pagini pline cu jocurile lor favorite: labirinturi, descoperă diferenţe! etc. „Alimentaţia Sănătoasă” este a doua apariţie din seria Kids fun Magazine, după cartea „Ecologia. Reciclare*Refolosire*Reducere”, distribuită gratuit în şcolile Sectorului 6 în primăvara anului 2017.

În anul şcolar curent, Primăria Sectorului 6 este singura administraţie din Bucureşti care susţine costurile programului pentru 5.000 de elevi. Totodată, plata resursei umane pentru cadrele implicate activ este asigurată tot de Consiliul Local, prin Administraţia Şcolilor Sector 6.

În Programul „Şcoala după şcoală” sunt înscrise 18 şcoli generale şi 5 licee.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari