Primăria Reșița va construi locuințe ANL pentru tinerii medici

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin a iniţiat, cu sprijinul Primăriei Reşiţa şi al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, o campanie de atragere şi stabilizarea a medicilor tineri în municipiul capitală de judeţ.

Aşa cum Reşiţa are nevoie de specialişti, pentru a ieşi din marasm şi a porni pe o traiectorie de dezvoltare, e nevoie şi de medici tineri, care să rămână şi să profeseze aici. De aceea, în urma solicitărilor medicilor rezidenţi şi specialişti, Primăria Reşiţa va construi locuinţe ANL, pe care le va încredinţa spre închiriere tinerilor medici care solicită acest lucru, pentru a nu mai fi obligaţi să plătească chirie la preţul pieţei. Vestea bună e că deşi locuinţele de tip ANL sunt destinate tinerilor de până la 35 de ani, recent a apărut o derogare legislativă care permite medicilor tineri să beneficieze de locuinţă ANL chiar dacă au depăşit această vârstă.

În acest moment la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului sunt depuse nouă solicitări din partea unor medici tineri şi se speră că vor mai sosi şi altele. Pentru ca Primăria să obţină finanţarea şi să înceapă construcţia locuinţelor e nevoie de cel puţin 16 solicitări, ceea ce înseamnă deocamdată, o scară de bloc. DSP aşteaptă în continuare solicitări din partea rezidenţilor şi tinerilor specialişti, pentru ca acest proiect să prindă viaţă.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari