6 ani de SMURD în Caraş-Severin

Astăzi, se împlinesc şase ani de la prima intervenţie SMURD în Caraş-Severin.

De la înfiinţare şi până în prezent, echipajele SMURD Caraş-Severin au fost solicitate să intervină în peste 13.000 de cazuri şi au asistat peste 13.000 de persoane.

Ambulanţele SMURD şi celelalte autospeciale care au în complet modul de prim ajutor, dar fără posibilitate de transport pacient, din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al Judeţului Caraş-Severin sunt deservite de 255 de paramedici.

Scurt istoric
În data de 21.03.2012, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al Judeţului Caraş-Severin avea loc inaugurarea, în cadru festiv, a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Caraş-Severin, în prezenţa Ministrului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, Secretarului de Stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului din cadrul MAI, Mihai Capră şi a oficialităţilor judeţene.

- Articolul continua mai jos-

Atunci, SMURD-ul avea în dotare 3 ambulanţe de prim ajutor calificat de tip B repartizate astfel: o ambulanţă la Detaşamentul de Pompieri Caransebeş, o ambulanţă la Secţia de Pompieri Oraviţa şi o ambulanţă la Garda de Intervenţie nr. 2 Bozovici.

În dotarea SMURD se mai afla şi o ambulanţă de terapie intensivă mobilă de tip C, care însă nu a putut fi operaţionalizată deoarece nu s-a reuşit asigurarea unei linii de gardă permanente, din lipsa personalului de specialitate (medici şi asistenţi medicali cu specialitatea în medicina de urgenţă).

În anul 2014, în urma demersurilor efectuate de către inspectoratul nostru, se aprobă reclasificarea ambulanţei de terapie intensivă mobilă de tip C în ambulanţă de prim ajutor calificat de tip B, iar în anul 2015 aceasta se operaţionalizează în cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa.

În anul 2015 intră în dotarea inspectoratului şi o autospecială transport personal şi victime multiple care este operaţionalizată, în acelaşi an, în cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari