Calitatea serviciilor de sănătate în sistemul medical militar

În perioada 22-24 martie, la Iaşi a avut loc conferinţa cu tema Calitatea serviciilor de sănătate în sistemul medical militar, în organizarea Direcţiei medicale a Ministerului Apărării Naţionale, în parteneriat cu Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate şi cu sprijinul Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Iacob Czihac”.

Cu acest prilej, generalul de brigadă medic dr. Ionel Oprea, şeful Direcţiei medicale a M.Ap.N., a prezentat principalele direcţii de reorganizare a sistemului medical militar, respectiv modernizarea şi adaptarea reţelei de educaţie şi instruire medico-militară la necesităţile Alianţei Nord-Atlantică, transformarea reţelei sanitare militare, modernizarea sistemului de asigurare a bazei materiale pentru susţinerea activităţii medicale prin introducerea conceptului de asigurare a logisticii medicale.

De asemenea, s-a discutat despre dezvoltarea activităţilor de cercetare medicală aplicată nevoilor de dezvoltare a reţelei medico-militare, precum şi despre asigurarea producţiei de seruri specifice, antidoturi şi vaccinuri.

Activitatea a reprezentat o platformă de informare şi de lansare a conceptelor, programelor şi proiectelor, cât şi o invitaţie pentru implicarea responsabilă a tuturor factorilor de decizie din cadrul sistemului medico-militar şi ai Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate în susţinerea la nivel interinsituţional a calităţii serviciilor de sănătate.

- Articolul continua mai jos-

La conferinţă au participat specialişti ai Direcţiei medicale, reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, Şcolii Naţionale de Sănătate Publică Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti, Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari