Kinetoterapeutul Hajni Chelaru aduce în România terapia Richelli

Terapia manuală Richelli presupune alternarea tratamentelor manuale cu a celor instrumentale prin introducerea unor instrumente special concepute de către osteopatul de renume mondial Stefan Richelli, cu scopul de a ușura munca terapeutului, precum și de a accelera recuperarea pacientului. Această terapie se adresează terapeuților, kinetoterapeuților și fizioterapeuților care profesează în domeniul medical în recuperarea pacienților. Deși este cunoscută în multe colțuri ale lumii, în România este introdusă abia acum, de către un kinetoterapeut din Cluj-Napoca. Hajni Chelaru este de profesie terapeut osteopat, kinetoterapeut și terapeut Yumeiho gr. III, cu o experiență de peste 10 ani.

În perioada 24 – 25 martie, la Cluj-Napoca, va avea loc, în premieră în România, un curs la nivel avansat de terapie manuală Richelli (TMI), iar absolvenții vor obține o diplomă de specialist în metoda Richellis acreditată internațional.

„Această terapie presupune alternarea tratamentelor manuale cu a celor instrumentale prin introducerea unor instrumente special concepute de către osteopatul de renume mondial Stefan Richelli cu scopul de a ușura munca terapeutului, precum și de a accelera recuperarea pacientului. Practic, ea se adresează tuturor terapeuților, kinetoterapeuților și fizioterapeuților care profesează în domeniul medical în recuperarea pacienților”, a declarat, pentru Ziar Medical, Hajni Chelaru, terapeut osteopat, kinetoterapeut și terapeut Yumeiho.

În cadrul acestei terapii sunt folosite instrumentele concepute de către osteopatul de renume mondial Stefan Richelli.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

„Richelli’s painreliever” este intrumentul multifuncțional prin intermediul căruia terapia manuală și cea instrumentalizată permite aplicarea oricărui tip de tratament.  Iar „Richellis 3Dthumb” este instrumentul perfect pentru terapeuții care tratează prin presiuni profunde și fricțiuni tesutul miofascial. Este ideal pentru tratarea tendinopatiilor și punctelor de declanșare a durerii (Trigger point)”, a explicat Hajni Chelaru.

Richelli s-a răspândit în mai multe zone ale lumii, dar este pentru prima dată când va fi introdusă și în România.

„Terapia este relativ nouă în România, deși terapia se folosește în mai multe colțuri ale lumii, precum: Spania, Franța, Italia, Germania, Ungaria, Mexic, Peru, Chile, Brazilia, Costa Rica. Însă, prin exclusivitatea pe care o deține instituția noastră, dorim să promovăm terapia Richelli’s”, a adăugat kinetoterapeutul.

În acest sens, în 24 – 25 martie, va avea loc, la Cluj-Napoca, un curs de terapie manuală Richelli (TMI), organizat de HC Kinetic și care se va desfășura la Facultatea de Educație Fizică și Sport, Clădirea departamentului de Kinetoterapie, str. Pandurilor, nr. 7. Instituția deține exclusivitate în promovarea pe teritoriul României a acestui curs care a fost acreditat internațional de către Consiliul Internațional de Certificare în Kinetoterapie și Fizioterapie (IBOCP). Cursul va avea un nivel avansat, iar absolvenții vor obține o diplomă de specialist în metoda Richellis acreditată internațional.

- Articolul continua mai jos-

Hajni Chelaru este de profesie terapeut osteopat, kinetoterapeut și terapeut Yumeiho gr. III, cu o experineță de peste 10 ani.

Este licențiată în Kinetoterapie în cadrul universității „Avram Iancu” din Cluj-Napoca și absolventă a primei Școli de Osteopatie din România. De asemenea, de-a lungul anilor, a abținut multiple calificări și recunoașteri în domeniul terapeutic.

Fondatoare a HC Kinetic, Hajni Chelaru dispune de vaste cunoștințe de specialitate, consolidate în timp cu perseverență și o dorință continuă de a restabili sănătatea pacienților săi.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte...

Părintele transplantului hepatic din România, prof. univ. dr. Irinel Popescu, Premiul pentru Excelență în Medicină, la Gala Elitelor Medicale

Marele Premiu al Galei Elitelor Medicale, ce s-a desfășurat anul acesta în Maramureș, a fost acordat academicianului prof. univ. dr. Irinel Popescu, Președintele Academiei...

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă sau febra roșie? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în...

LIPSA DE FIER ÎN ORGANISM – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave cum ar fi anemia feripiva. Când nivelul fierului din organism scade...

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare Pentru că beneficiile apelor termale sunt în mare cunoscute, am încercat cu ajutorul doamnei dr. Maria Nădejde,...