Acasă Inovaţii medicale Kinetoterapeutul Hajni Chelaru aduce în România terapia Richelli

Kinetoterapeutul Hajni Chelaru aduce în România terapia Richelli

Terapia manuală Richelli presupune alternarea tratamentelor manuale cu a celor instrumentale prin introducerea unor instrumente special concepute de către osteopatul de renume mondial Stefan Richelli, cu scopul de a ușura munca terapeutului, precum și de a accelera recuperarea pacientului. Această terapie se adresează terapeuților, kinetoterapeuților și fizioterapeuților care profesează în domeniul medical în recuperarea pacienților. Deși este cunoscută în multe colțuri ale lumii, în România este introdusă abia acum, de către un kinetoterapeut din Cluj-Napoca. Hajni Chelaru este de profesie terapeut osteopat, kinetoterapeut și terapeut Yumeiho gr. III, cu o experiență de peste 10 ani.

În perioada 24 – 25 martie, la Cluj-Napoca, va avea loc, în premieră în România, un curs la nivel avansat de terapie manuală Richelli (TMI), iar absolvenții vor obține o diplomă de specialist în metoda Richellis acreditată internațional.

„Această terapie presupune alternarea tratamentelor manuale cu a celor instrumentale prin introducerea unor instrumente special concepute de către osteopatul de renume mondial Stefan Richelli cu scopul de a ușura munca terapeutului, precum și de a accelera recuperarea pacientului. Practic, ea se adresează tuturor terapeuților, kinetoterapeuților și fizioterapeuților care profesează în domeniul medical în recuperarea pacienților”, a declarat, pentru Ziar Medical, Hajni Chelaru, terapeut osteopat, kinetoterapeut și terapeut Yumeiho.

În cadrul acestei terapii sunt folosite instrumentele concepute de către osteopatul de renume mondial Stefan Richelli.

„Richelli’s painreliever” este intrumentul multifuncțional prin intermediul căruia terapia manuală și cea instrumentalizată permite aplicarea oricărui tip de tratament.  Iar „Richellis 3Dthumb” este instrumentul perfect pentru terapeuții care tratează prin presiuni profunde și fricțiuni tesutul miofascial. Este ideal pentru tratarea tendinopatiilor și punctelor de declanșare a durerii (Trigger point)”, a explicat Hajni Chelaru.

Richelli s-a răspândit în mai multe zone ale lumii, dar este pentru prima dată când va fi introdusă și în România.

„Terapia este relativ nouă în România, deși terapia se folosește în mai multe colțuri ale lumii, precum: Spania, Franța, Italia, Germania, Ungaria, Mexic, Peru, Chile, Brazilia, Costa Rica. Însă, prin exclusivitatea pe care o deține instituția noastră, dorim să promovăm terapia Richelli’s”, a adăugat kinetoterapeutul.

În acest sens, în 24 – 25 martie, va avea loc, la Cluj-Napoca, un curs de terapie manuală Richelli (TMI), organizat de HC Kinetic și care se va desfășura la Facultatea de Educație Fizică și Sport, Clădirea departamentului de Kinetoterapie, str. Pandurilor, nr. 7. Instituția deține exclusivitate în promovarea pe teritoriul României a acestui curs care a fost acreditat internațional de către Consiliul Internațional de Certificare în Kinetoterapie și Fizioterapie (IBOCP). Cursul va avea un nivel avansat, iar absolvenții vor obține o diplomă de specialist în metoda Richellis acreditată internațional.

Hajni Chelaru este de profesie terapeut osteopat, kinetoterapeut și terapeut Yumeiho gr. III, cu o experineță de peste 10 ani.

Este licențiată în Kinetoterapie în cadrul universității „Avram Iancu” din Cluj-Napoca și absolventă a primei Școli de Osteopatie din România. De asemenea, de-a lungul anilor, a abținut multiple calificări și recunoașteri în domeniul terapeutic.

Fondatoare a HC Kinetic, Hajni Chelaru dispune de vaste cunoștințe de specialitate, consolidate în timp cu perseverență și o dorință continuă de a restabili sănătatea pacienților săi.

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

10,961FaniÎmi place
56AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ARTICOLE

relocarea maternitatea giulesti

Se reiau internările la maternitatea Giulești. Toți angajații din spitale vor trebui să își facă analize

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că internările în Maternitatea Giulești vor fi reluate vineri. Potrivit acesteia, rezultatele preliminare ale investigaţiilor arată că "nu sunt probleme". Vă reamintim, internările la maternitatea Giulești au fost suspendate după ce 45 de nou-născuți...

Depresia, tulburarea psihică ce afectează inima

Unele persoane consideră depresia un moft și nu îi acordă mare atenție, infiderent dacă ele sau cei din jur sunt afectați. Abia când se agravează încep să realizeze că poate ar fi trebuit tratată încă de la primele simptome....
screening auditiv control auditiv

Control auditiv gratuit pentru nou-născuți

Începând din această lună, toţi copiii născuţi în maternităţile de stat din România beneficiază de control auditiv gratuit, realizat cu aparatură medicală modernă. Ministerul Sănătăţii a extins programul de screening auditiv la nivel naţional, astfel că toți nou-născuții vor beneficia...

Cele mai citite