fbpx
Acasă Fapt divers Kinetoterapeutul Hajni Chelaru aduce în România terapia Richelli

Kinetoterapeutul Hajni Chelaru aduce în România terapia Richelli

Terapia manuală Richelli presupune alternarea tratamentelor manuale cu a celor instrumentale prin introducerea unor instrumente special concepute de către osteopatul de renume mondial Stefan Richelli, cu scopul de a ușura munca terapeutului, precum și de a accelera recuperarea pacientului. Această terapie se adresează terapeuților, kinetoterapeuților și fizioterapeuților care profesează în domeniul medical în recuperarea pacienților. Deși este cunoscută în multe colțuri ale lumii, în România este introdusă abia acum, de către un kinetoterapeut din Cluj-Napoca. Hajni Chelaru este de profesie terapeut osteopat, kinetoterapeut și terapeut Yumeiho gr. III, cu o experiență de peste 10 ani.

În perioada 24 – 25 martie, la Cluj-Napoca, va avea loc, în premieră în România, un curs la nivel avansat de terapie manuală Richelli (TMI), iar absolvenții vor obține o diplomă de specialist în metoda Richellis acreditată internațional.

„Această terapie presupune alternarea tratamentelor manuale cu a celor instrumentale prin introducerea unor instrumente special concepute de către osteopatul de renume mondial Stefan Richelli cu scopul de a ușura munca terapeutului, precum și de a accelera recuperarea pacientului. Practic, ea se adresează tuturor terapeuților, kinetoterapeuților și fizioterapeuților care profesează în domeniul medical în recuperarea pacienților”, a declarat, pentru Ziar Medical, Hajni Chelaru, terapeut osteopat, kinetoterapeut și terapeut Yumeiho.

În cadrul acestei terapii sunt folosite instrumentele concepute de către osteopatul de renume mondial Stefan Richelli.

„Richelli’s painreliever” este intrumentul multifuncțional prin intermediul căruia terapia manuală și cea instrumentalizată permite aplicarea oricărui tip de tratament.  Iar „Richellis 3Dthumb” este instrumentul perfect pentru terapeuții care tratează prin presiuni profunde și fricțiuni tesutul miofascial. Este ideal pentru tratarea tendinopatiilor și punctelor de declanșare a durerii (Trigger point)”, a explicat Hajni Chelaru.

Richelli s-a răspândit în mai multe zone ale lumii, dar este pentru prima dată când va fi introdusă și în România.

„Terapia este relativ nouă în România, deși terapia se folosește în mai multe colțuri ale lumii, precum: Spania, Franța, Italia, Germania, Ungaria, Mexic, Peru, Chile, Brazilia, Costa Rica. Însă, prin exclusivitatea pe care o deține instituția noastră, dorim să promovăm terapia Richelli’s”, a adăugat kinetoterapeutul.

În acest sens, în 24 – 25 martie, va avea loc, la Cluj-Napoca, un curs de terapie manuală Richelli (TMI), organizat de HC Kinetic și care se va desfășura la Facultatea de Educație Fizică și Sport, Clădirea departamentului de Kinetoterapie, str. Pandurilor, nr. 7. Instituția deține exclusivitate în promovarea pe teritoriul României a acestui curs care a fost acreditat internațional de către Consiliul Internațional de Certificare în Kinetoterapie și Fizioterapie (IBOCP). Cursul va avea un nivel avansat, iar absolvenții vor obține o diplomă de specialist în metoda Richellis acreditată internațional.

Hajni Chelaru este de profesie terapeut osteopat, kinetoterapeut și terapeut Yumeiho gr. III, cu o experineță de peste 10 ani.

Este licențiată în Kinetoterapie în cadrul universității „Avram Iancu” din Cluj-Napoca și absolventă a primei Școli de Osteopatie din România. De asemenea, de-a lungul anilor, a abținut multiple calificări și recunoașteri în domeniul terapeutic.

Fondatoare a HC Kinetic, Hajni Chelaru dispune de vaste cunoștințe de specialitate, consolidate în timp cu perseverență și o dorință continuă de a restabili sănătatea pacienților săi.

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

12,932FaniÎmi place
140AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Prof.Univ. Dr. Benedek Imre - Cum păstrăm inima sănătoasă?

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Neuropatia diabetică, complicație periculoasă a diabetului zaharat

Neuropatia diabetică - Atenție la pierderea sensibilității la atingere la nivelul picioarelor! În mod normal, distrucția...

Otita medie, boala frecventă a copilăriei

Alături de bolile aparatului respirator superior, otita (infecția urechii) este una dintre cele mai...

Cancerul de colon, o boală tratabilă

Cancerul de colon este a doua cauză de mortalitate dintre toate tipurile de cancer...

Fasceita plantară – ce este și cum o tratezi

Obișnuim să spunem că „ne doare călcâiul”, dar nu știm că atunci ne confruntăm...

Spondilita anchilozantă, factorii genetici sunt vinovați

Puțin cunoscută și greu de diagnosticat, spondilita anchilozantă este adesea confundată cu alte afecțiuni...

Mononucleoza sau boala sărutului – Diagnostic, complicații, tratament

Mononucleoza sau boala sărutului este o boală infecțioasă acută și contagioasă, provocată de virusul...