fbpx

Campanie de Promovare a Sănătății orale pentru copiii și elevii bucureșteni

Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, lansează marţi, 20 martie, 2018, ora 12.00 , la Şcoala Gimnazială Nr. 1 “Sfinţii Voievozi” ( str. Atelierului, nr. 25, sector 1) Campania de Promovare a Sănătăţii orale pentru copii şi elevi.

Campania de promovare a sănătăţii şi igienei orale se adresează tuturor preşcolarilor şi elevilor din grădiniţele şi şcolile de stat din Bucureşti. Acest important demers educativ are ca scop: informarea, educarea, şi conştientizarea preşcolarilor şi elevilor pentru prevenirea afecţiunilor stomatologice şi realizarea unei baze de date privind sănătatea orală a copiilor din şcolile şi grădiniţele bucureştene.

Statisticile oficiale arată că aproape 90 la sută dintre şcolari au cel puţin o carie dentară, care, netratată, poate provoca afecţiuni stomatologice grave.

În plus, studiile demonstrează că, în cele mai multe familii, consultul stomatologic periodic, în scop preventiv, nu reprezintă o prioritate. De menţionat faptul că preşcolarii şi elevii au acces gratuit la îngrijiri stomatologice, în cabinetele şcolare.

- Articolul continua mai jos-

În unităţile de învăţământ din Bucureşti funcţionează, în prezent, 127 de cabinete stomatologice, la care sunt arondaţi toţi copiii înscrişi în învăţământul de stat din Capitală.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână