60 de copii din toată ţara, cu boli incurabile sau care le limitează viaţa, au beneficiat de terapie care foloseşte realitatea virtuală

În perioada noiembrie 2017 – februarie 2018, 60 de copii din întreaga ţară, diagnosticaţi cu afecţiuni incurabile sau care le limitează viaţa, aflaţi în centrele HOSPICE Casa Speranţei din Bucureşti şi Braşov, au beneficiat de peste 300 de sesiuni de terapie bazată pe realitatea virtuală şi augmentată. Numărul total al copiilor care beneficiază de terapie este estimat să crească la peste 100 până la finalul anului. Sesiunile de acest tip fac parte din noua soluţie Tech Room, implementată în cele două centre HOSPICE prin proiectul „Conexiune pentru îngrijire şi compasiune”, realizat cu finanţarea acordată de Fundaţia Vodafone România, în cadrul programului naţional Connecting for Good. Bugetul întregului proiect, lansat în noiembrie 2017, se ridică la aproape 760.000 de lei.
Din această sumă, aproape 590.000 de lei reprezintă finanţarea acordată de Fundaţia Vodafone România.

Terapia bazată pe realitatea virtuală şi augmentată, implementată în centrele HOSPICE Casa Speranţei, foloseşte mai multe tipuri de echipamente ce integrează tehnologii de ultimă oră. Printre acestea se află o staţie VR care are integrat un simulator de joburi cu ajutorul căruia copiii pot experimenta diverse meserii, un perete virtual care le permite să interacţioneze cu diverse personaje fantastice şi un pian gigantic la care pot cânta păşind pe clape.

„Connecting for Good a fost lansat in România în 2012 pentru a sprijini iniţiativele care folosesc tehnologia în rezolvarea problemelor sociale majore, care devin urgente pentru societate. Până acum, fundaţia a investit 4 milioane de euro în 55 de proiecte, dezvoltate de organizaţii partenere pentru mai mult de 40.000 de beneficiari din toată ţara”, a declarat Angela Galeţa, Directorul Fundaţiei Vodafone România.

„Pentru copiii de la HOSPICE, Tech Room-ul este locul în care prind încredere în ei, învaţă comportamente sănătoase de relaţionare, sunt stimulaţi cognitiv printr-o formă ludică şi plăcută. Indiferent de activităţile pe care le au, cu ajutorul realităţii virtuale sau augmentate, copiii văd imediat efectele, simţindu-se valorizaţi. Ne dorim ca tehnologia să aibă un rol important în creşterea eficienţiei îngrijirii paliative, iar acest proiect derulat cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România ne ajută să îmbunătăţim viaţa pacienţilor noştri”, a declarat Mihai Mănescu, managerul proiectului.

- Articolul continua mai jos-

Pe lângă Tech Room, proiectul „Conexiune pentru îngrijire şi compasiune” include un sistem integrat de servicii medicale, servicii de consiliere psiho-socială-emoţională, de sprijin educaţional şi servicii de tip respite menite să le ofere părinţilor timp liber pentru rezolvarea altor probleme sau pentru a-şi recupera forţele. În cadrul proiectului, copiii au beneficiat astfel şi de 794 de sesiuni de terapie prin joc şi mişcare, peste 2.200 de şedinţe de kinetoterapie şi mai mult de 1.100 de sesiuni educaţionale, clasice sau oferite online. Pentru părinţi, au fost organizate peste 77 de sesiuni de tip respite, prin care li se oferă acestora timp liber pentru rezolvarea altor probleme sau pentru a-şi recupera forţele.

Implementată în cele două centre sub numele Tech Room, soluţia a fost gândită pentru a-i ajuta pe pacienţii-copii să suporte mai uşor boala şi procedurile medicale, de multe ori chinuitoare, prin care trec.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari